Ceļu uzturēšanas darbos ceturtdien iesaistītas 50 ziemas dienesta tehnikas vienības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ceturtdienas rītā ceļu uzturēšanas darbos Latvijā iesaistītas 50 ziemas dienesta tehnikas vienības, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Ceturtdienas rītā sniegs un apledojums vietām Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 50 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ainažu šosejas (A1) posmā no Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem, pa Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Skrīveriem. Tāpat jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem pa Bauskas (A7) un Jelgavas šoseju (A8).

Līdzīgas problēmas ir arī Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, uz Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Tukumam un no Strazdes līdz Ventspilij, Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Stolbovkai. Apgrūtināta braukšana ir arī uz Grebņevas-Medumu šosejas (A13) no Grebņevas līdz Rušenicai, kā arī uz Rēzeknes apvedceļs (A15).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Limbažu, Ogres, Rēzeknes, Talsu apkārtnē.

LVC uzver, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu