TVNET gada albums. 7. DZ

Jānis Žilde
, Kritiķis, galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
DZ
DZ Foto: publicitātes

Lai arī koncertdzīve uz īsu brīdi atdzīvojās tikai vasarā, tāpat saskaroties ar dažādiem ierobežojumiem, arī šis gads Latvijā pagāja Covid-19 pandēmijas zīmē, kurā viens izbīļa vilnis nomainīja citu. Šādos neierastos apstākļos mūziķiem daudz vairāk laika atkal atlika jaunu vai atliktu ideju realizēšanai, dziesmu sacerēšanai, darbam skaņu ierakstu studijā. Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. 7. vieta - apvienības "DZ" ieraksts "DZ". Rītdien - 6. vieta.

Apvienība "DZ" radusies kā alternatīvās mūzikas kroga "Aleponija" piedēklis - tajā muzicē jau citās grupās labi iepazīti mūziķi - Staņislavs Kuļikovs ("Nē"), Aleksandrs Aleksandrovs ("NIKTO"), Kārlis Heimrāts, Adrians Grīns, Katrīne Sabīne Kalniņa. Albumā pieaicināti arī viesmūziķi - Juris Simanovičs ("Bērnības milicija"), Miķelis Dzenuška, Filips Derums ("Martas asinis").

Grupa savā skanējumā citē postroka klasiku - no "Slint" līdz "Explosions In The Sky", papildinot skaņu paleti arī ar hārdkora elementiem ("Pran", "Голова" ar "NIKTO" solista vokālu) un Čikāgas postroka skolu ("Tortoise", "The Dylan Group").

Interesanti, ka postroks mūziķus uzrunā vēl šodien, teju 30 gadus pēc tā veidošanās, ziedu laikiem gadsimtu mijā. 

Lieliski ir ģitāras rifi, saksofona iespēles, ne tik veiksmīgi iederīgi ir vokāli (īpaši kā svešķermenis platē izklausās Juris Simanovičs), taču kopumā pārliecinošs un jaudīgs ieraksts.

DZ "DZ"
DZ "DZ" Foto: publicitātes

Plati, kurā iekļautas deviņas kompozīcijas, ierakstījis un miksējis Staņislavs Kuļikovs un Ģirts Laumanis ("Hodila Records"). Vizuālā noformējuma autore Santa Leimane.

Noklausies albumu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu