Trešdien novērsti 18 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 18 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu,  informēja Valsts robežsardzē.

Pēdējā laikā bija vērojams paaugstināts migrantu spiediens uz Latvijas robežu: 13.decembrī Valsts robežsardze novērsa 56 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot minēto robežu, 14.decembrī - 83, 15.decembrī - 69, 16.decembrī - 60, 17.decembrī - 52, 18.decembrī - 70, 19.decembrī - 45, 20.decembrī - 51, bet 21.decembrī - 58 mēģinājumus.

Pirms tam diennaktī robežu mēģināja šķērsot vidēji 20 līdz 30 imigranti.

Kopš 10.augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 3481 cilvēks.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 93 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 445 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš šā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu