Foto galerija Aizgājusī aristokrātija. Eiropas pamestās pilis un muižas iespaidīgās fotogrāfijās (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Romāns Tierī ir pieredzējis ainavu fotogrāfs no Francijas, kurš pašlaik uzturas valsts dienvidos un ir izceļojis visu Eiropu, lai iemūžinātu spilgtākās pamestās arhitektūras pērles. “Aizmirstais un neparastais mani fascinē. Es uzmeklēju tādas vietas, par kurām cilvēki domā, ka tās ir tukšas,” stāsta fotogrāfs.

Vēl viena Tierī aizraušanās ir cilvēka pamestu klavieru uzmeklēšana un fotografēšana, iedvesmojoties no viņa paša mīlestības pret klasisko mūziku.

“Senās villas, pilis un brīvdienu muižas ir liecība par pagātnes aristokrātiju,” turpina fotogrāfs, kura interesi šīs senās villas piesaistīja 2008. gadā, kad nelielā Francijas ciematā viņš uzgāja 19. gadsimtā celtu pamestu pili, kuras saimnieki, iespējams, ļaunprātīgi sagrāvuši pils interjeru.

Ēkā bija izdemolēts kamīns, pazudušas vērtslietas, taču pārsteidzošā kārtā klavieres lepni stāvēja turpat, kur bija.

Kopš 2014. gada Tierī ir atklājis un uzmeklējis vairāk nekā 400 pamestu piļu un muižu visā Eiropā.

Lai atrastu precīzas atrašanās vietas, Tierī izmantoja “Google Earth” sniegtās priekšrocības, autors par saviem darbiem saņēmis vairākus starptautiskus apbalvojumus, piemēram, Ņujorkas fotogrāfijas festivālā, “Tokyo International Photo Awards”, “Urban Photo Awards” Itālijā u.c.

Viņa personālizstādes tika rīkotas tādās valstīs kā Francija, Itālija, Norvēģija, Vācija, Slovēnija, Lielbritānija, Krievija u.c.

Raksta oriģināls publicēts vietnē "Bored Panda".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu