Katalonijā ievieš nakts komandantstundu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lai cīnītos pret pieaugošo Covid-19 gadījumu skaitu, Katalonijā no piektdienas tiek ieviesta nakts komandantstunda, tiesai ceturtdien apstiprinot krīzes noteikumus Spānijas ziemeļaustrumu reģionam.

Katalonija ir pirmais Spānijas reģions, kas no jauna ievieš nakts komandantstundu, reaģējot uz strauji pieaugušo inficēšanās gadījumu skaitu, ko sekmē omikrona paveida izplatīšanās.

Katalonijas reģionālā valdība šomēnes aicināja tiesas apstiprināt nakts komandantstundu no plkst.1 līdz plkst.6 apvidos, kur inficēšanās līmenis pārsniedz 250 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, un šim kritērijam tagad atbilst teju viss reģions.

Valdība arī vēlējās saņemt atļauju slēgt naktsklubus, ierobežot apmeklētāju skaitu restorānos līdz 50%, bet fitnesa centros un teātros līdz 70%, šādi cenšoties mazināt vīrusa izplatību svētku brīvdienās.

Noteikumi stāsies spēkā piektdien un ilgs 15 dienas.

Noteikumi ir proporcionāli, un tajos ievērots līdzsvars starp "tiesību ierobežošanu noteiktā apjomā" un "indivīda un sabiedrības veselības aizsardzību", norādīja tiesa.

Spānijā pret Covid-19 vakcinēti 80% iedzīvotāju.

Līdz pēdējam laikam tai izdevies izvairīties no strauja Covid-19 gadījumu skaita kāpuma, kas pieredzēts citviet Eiropā un novedis pie ierobežojumu pastiprināšanas.

Tomēr līdz ar omikrona paveida parādīšanos inficēšanās gadījumu skaits sācis pieaugt, tiesa gan, hospitalizācijas gadījumu un aizņemto intensīvās terapijas gultu skaits ir mazāks nekā iepriekšējos viļņos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu