Foto ⟩ Labdarības maratonā "Dod pieci!" saziedots gandrīz pusmiljons eiro (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dod pieci!"
"Dod pieci!" Foto: Andrejs Strokins

Labdarības maratonā "Dod pieci!" saziedoti 470 078 eiro palīdzības sniegšanai un vides šķēršļu noņemšanai cilvēkiem ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem. Jau labdarības maratona laikā saņemti vairāk nekā 80 palīdzības pieteikumi, liela daļa no tiem ir par pacēlāju ierīkošanu uz otro vai trešo stāvu.

Vecrīgā, Doma laukumā, izbūvētajā stikla studijā uz 154 stundām tika ieslēgti Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji – Magnuss Eriņš, Linda Samsonova un Elīna Baltskara, lai sešarpus diennakšu garumā tiešraidē atskaņotu tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas.

"Dod pieci!" rīkotāji – Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne un Latvijas Televīzijas valdes loceklis Ivars Priede – norādīja, ka sabiedriskie mediji atkal paveikuši ievērojamu darbu.

"Esam uzdrīkstējušies runāt par jautājumu, kas uz daudziem varbūt neattiecas. Mēs neaizdomājamies, ka kādā dzīves posmā tas var skart katru no mums,

tā Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Šī gada "dārgākā" dziesma ir Simon & Garfunkel izpildītā "The Sound of Silence", par ko saņemti 10 540 eiro no 31 ziedotāja, otrajā vietā ierindojas Imanta Kalniņa skaņdarbs "Pūt vējiņi", par kuru pieci ziedotāji atdevuši 5035 eiro, trešajā vietā "Arcade Fire" dziesma "Everything Now", par ko 18 ziedotāji atdevuši 3800 eiro.

Maratona ietvaros jau ceturto gadu norisinājās labdarības izsoles, kurās varēja tikt pie unikālām lietām, kas pieder Latvijā un pasaulē zināmiem cilvēkiem, kā arī dažādi piedzīvojumi un notikumi. Labdarības izsolēs šogad iegūta rekordliela summa – vairāk nekā 24 tūkstoši eiro.

Foto: Labdarības maratons "Dod pieci!".

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu