VUGD: aizvadītas traģiskiem notikumiem piepildītas brīvdienas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD)

Aizvadītajās diennaktīs, no 23.decembra plkst.6.30 līdz 27.decembra plkst.6.30, VUGD saņēma 211 izsaukumus. No tiem 57 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 112 uz glābšanas darbiem, bet 42 izsaukumi bija maldinājumi.

Salīdzinot ar aizvadītajiem četriem gadiem, šogad aizvadītas traģiskiem notikumiem piepildītas brīvdienas - ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet četri cilvēki cieta. 2020.gadā svētku brīvdienās ugunsgrēkos tika izglābti septiņi cilvēki, bet deviņi - cieta, 2019.gada ugunsgrēkos izglābts viens cilvēks, bet trīs - cieta. Savukārt 2018.gadā Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet cieta astoņi, bet 2017.gadā šajā pašā laika posmā ugunsgrēkos gāja bojā divi, bet cieta seši cilvēki.

VUGD informē, ka šonakt plkst.3.01 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Krāslavas novada Kombuļu pagastā, kur trīsstāvu mājas dūmvadā dega sodrēji puskvadrātmetra platībā. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.5.17 ugunsgrēks likvidēts.

Svētdien plkst.6.42 izsaukums uz Krustpils ielu Rīgā, kur dega vienstāva mājā dega sadzīves priekšmeti un būvkonstrukcijas desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.7.54 ugunsgrēks likvidēts.

Jau ziņots, ka sestdien plkst.19.35 izsaukums bija uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur dega dārza māja pilnā desmit kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst.20.46 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt piektdien plkst.10.59 VUGD bija izsaukums uz Mālkalnes prospektu Ogrē, kur piecstāvu mājas piektā stāva dzīvoklī dega dīvāns un grīda desmit kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti seši cilvēki. Piedūmotajā dzīvoklī tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst.12.45 ugunsgrēks likvidēts. Iespējamais ugunsgrēka iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu