Mūžībā devies grupas "Opus pro" dziedātājs Alex

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Alex
Alex Foto: publicitātes

27. decembra rīts Latvijā nāk ar sēru vēsti – miegā uz mūžiem aizmidzis leģendārais grupas "Opus pro" dziedātājs Alex ( Oļegs) Andrejevs, ziņo mūziķa piederīgie.

Alex jeb īstajā vārdā Oļegs Andrejevs, latviešu smagā roka grupas "Opus pro" solists, tādu dziesmu kā "Tu un es", "Rozā lietus", "Dzimene", "Pēdējā pietura", "Čempions" līdzautors, meitu Aijas un Lauras tēvs.

Mūziķis dzimis 1962. gada 10. oktobrī, Daugavpilī. Alex no 1986. gada bijis "Opus pro" grupas kodolā kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu. Grupa izveidota 1986. gadā. "Opus pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām 20. gadsimta 80. un 90. gados. Deviņdesmito gadu sākumā darbojies arī ASV, latviešu grupas "Riga” sastāvā. 2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezies uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojies ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, savu meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertējis "Opus pro" sastāvā. Piedalījies albumu "Dzimene", "Es eju tevi zagt", "Tu un es" (kopā ar Aiju Andrejevu), "Stāsts Nr.13" ierakstos. 2015. gadā dažas Alex dziesmas oriģinālizpildījumā tika iekļautas Harija Zariņa albumā "Mīlas rokbalādes".

Pēc 25 gadiem, 2015. gadā, tika izdots grupas "Riga" 1990. gadā ASV ierakstītais albums "Riga in America", kura tapšanā Alex piedalījās kopā ar Ainaru Virgu, Uldi Marhilēviču, Igo un Gunti Vecgaili.

Mūzika bija visa Alex dzīve, tā turpinās skanēt.

Aija Andrejeva un Alex
Aija Andrejeva un Alex Foto: publicitātes

Mūziķa ģimene lūdz cienīt ģimeni sērās. Par atvadīšanos no mūziķa informācija tiks izplatīta tuvākajās dienās.

Foto: Grupas "Opus pro" līderis Alex nosvin 55 jubileju.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu