Rēzeknē no februāra plāno palielināt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Radiators. Ilustratīvs attēls.
Radiators. Ilustratīvs attēls. Foto: Freepik

Rēzeknē plāno no 2022.gada 1.februāra par 36,4% palielināt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu, bet tas būs par 13,51% mazāks nekā tarifs, kas stāsies spēkā janvārī, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Rēzeknes siltumtīkli" iesnieguši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) siltumenerģijas apgādei noteikto (piedāvāto) tarifu.

Pašreiz siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 20,01 eiro par megavatstundu (MWh), pārvades un sadales tarifs ir 9,51 eiro par MWh, tirdzniecības tarifs ir 0,53 eiro par MWh un akcīzes nodokļa komponente ir 0,02 eiro par MWh. Paredzēts, ka ražošanas tarifs pieaugs par 43,51% līdz 28,72 eiro par MWh, pārvades un sadales tarifs - par 23,55% līdz 11,75 eiro par MWh un akcīzes nodokļa komponente - par 50% līdz 0,03 eiro par MWh, savukārt tirdzniecības tarifs samazināsies par 1,89% līdz 0,52 eiro par MWh.

Rezultātā siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 36,4% - no 30,07 eiro par MWh līdz 41,02 eiro par MWh.

Pašreiz apstiprinātais "Rēzeknes siltumtīklu" tarifs paredz, ka no 1.janvāra par siltumenerģiju būs jāmaksā 47,42 eiro par MWh. Savukārt SPRK iesniegtais tarifs, salīdzinot ar to, paredz 13,51% samazinājumu no februāra.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā cenu izmaiņām un iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņām.

Iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto (piedāvāto) tarifu un noteiktā (piedāvātā) tarifa pamatojumā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes tarifa projektu lietotājs var "Rēzeknes siltumtīkli". Priekšlikumus un ieteikumus var iesniegt arī SPRK.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu