Dānijā un Islandē reģistrēts rekordliels jauno Covid-19 gadījumu skaits (29)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SCANPIX

Strauji izplatoties koronavīrusa omikrona paveidam, Dānijā un Islandē pirmdien reģistrēts rekordliels jauno Covid-19 gadījumu skaits.

Pirms omikrona parādīšanās epidemioloģiskā situācija abās valstīs bija diezgan laba, salīdzinot ar pārējo Eiropu.

Pēdējo septiņu dienu laikā Eiropā reģistrēts rekordliels Covid-19 gadījumu un Covid-19 upuru skaits, liecina ziņu aģentūras AFP apkopotie dati, balstoties uz oficiāliem avotiem.

Dānijā jauno Covid-19 gadījumu skaits ir pirmo reizi pārsniedzis 15 000. Proti, Dānijā 24 stundu laikā tika reģistrēti 16 164 jauni Covid-19 gadījumi, šodien ziņoja varasiestādes.

Dānijā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 5,8 miljonus, uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 1612 Covid-19 gadījumi, kas ir lielākais skaits pasaulē.

Lai gan hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits pieaug, slimnīcas nav tik noslogotas kā janvārī, kas lielākoties skaidrojams ar vakcīnu sniegto aizsardzību.

Aizvadīto 24 stundu laikā Dānijā reģistrēti tikai septiņi Covid-19 izraisīti nāves gadījumi.

Sākotnējie pētījumi arī liecina, ka omikrona paveids neizraisa tik smagu saslimšanu kā iepriekšējie paveidi, piemēram, delta variants.

Lai ierobežotu omikrona paveida izplatību, Dānija decembra vidū slēdza kultūras vietas un ierobežoja bāru un restorānu darbalaiku.

Tikmēr Islandē 24 stundu laikā reģistrēti 672 Covid-19 gadījumi, kas ir jauns rekords. Līdz decembra vidum Islandē ne reizi nebija reģistrēti vairāk nekā 200 inficēšanās gadījumi diennaktī.

Kaimiņvalstī Norvēģijā koronavīrusa omikrona paveids ir kļuvis par dominējošo galvaspilsētā Oslo.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu