Izraēlas raķetes trāpījušas Sīrijas ostā (15)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

No Vidusjūras izšautas Izraēlas raķetes otrdien trāpījušas Sīrijas Latākijas ostā, izraisot ugunsgrēku konteineru terminālī, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Šomēnes tas ir jau otrais šāds uzbrukums vitāli svarīgajam objektam.

Ugunsgrēkā, kas izraisījies raķešu trieciena rezultātā, nodarīti lieli zaudējumi, vēsta SANA, atsaucoties uz avotu bruņotajos spēkos.

Ugunsdzēsēji ar liesmām cīnījušies gandrīz stundu.

Sīrijas valsts telekanāla "Al-Ikhbariyah" pārraidītajos kadros redzams, kā virs termināļa paceļas liesmas un dūmi.

Postījumi nodarīti dzīvojamiem namiem, slimnīcai un tūrisma objektiem, kas atrodas līdzās ostai, vēsta "Al-Ikhbariyah".

Nav ziņu, ka triecienā būtu nogalināti cilvēki.

Trieciena dēļ aktivizēta Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēma, vēsta SANA.

Līdzīgs uzbrukums tika pieredzēts 7.decembrī, kad Izraēlas kara aviācijas lidmašīnas veica triecienu konteineru terminālim, izraisot ugunsgrēku un sprādzienus.

Kā no notikuma vietas vēsta ""Al-Ikhbariyah" korespondents, otrdienas uzbrukums bijis lielāks, bet sprādzienu troksnis bijis dzirdams Tartūsā, kas atrodas 80 kilometru attālumā.

Trieciena vietā ieradušās ātrās palīdzības brigādes, tomēr nav skaidrs, vai triecienā ir cilvēku upuri, norādīja korespondents.

Kā vēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights", 7.decembra uzlidojuma mērķis bijušas ieroču piegādes Irānas atbalstītajiem kaujiniekiem.

Desmit gadus ilgstošā Sīrijas pilsoņkara laikā Izraēla Sīrijas valdības kontrolētajās teritorijās veikusi simtiem uzlidojumu, tomēr reti kad to oficiāli atzīst.

Daži uzlidojumi bijuši vērsti pret Sīrijas galvaspilsētas galveno lidostu.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu