Aviācijas joma paver plašas karjeras iespējas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viens no svarīgākajiem dzīves lēmumiem ir studiju virziena un nākotnes profesijas izvēle. Jau mācoties vidusskolā, ir jāizlemj, kurus priekšmetus mācīties padziļināti, lai sasaistītu tos ar savu nākotnes karjeru. Lilija Boltovska, aviokompānijā SmartLynx vada Lidotspējas uzturēšanas nodrošināšanas komandu. Viņa savu izvēli balstīja racionālos apsvērumos, ņemot vērā, ka aviācijas nozare attīstās un darbs tajā būs aizraujošs vienmēr.

Pat neskatoties uz faktu, ka aviācijas nozarē pārliecinošā vairākumā strādā vīrieši – saskaņā ar 2019. gada pētījuma datiem par aviācijas inženieriem, tajā bija nodarbināti 76% vīriešu un 24% sieviešu – Lilija ir veidojusi pārliecinošu karjeru šajā jomā.

Dzīves un karjeras motoram ir jāgriežas

Lilija Boltovska kompānijā SmartLynx vada 25 inženieru lielu komandu, un viņas pieredze rāda, ka strādājot tik mainīgos un dinamiskos apstākļos, ir iespējams gan augt profesionāli, gan sasniegt personīgos dzīves mērķus.

"Pēc vidusskolas man, tāpat kā daudziem citiem, bija jāpieņem viens no svarīgākajiem lēmumiem dzīvē: kur doties tālāk? Es izvērtēju studiju programmas, savas iespējas un arī to, kāds ir nozares potenciāls. Es izlēmu saistīt savu nākotni ar aviāciju un tagad pārliecinoši varu teikt, ka tas bija pareizais lēmums, par kuru es ļoti priecājos," stāsta Lilija.

Lilija pievienojās SmartLynx Tehniskajam un plānošanas departamentam 2011. gadā, sākot strādāt pamatlīmenī. Kopš tā laika daudz ir mainījies, atminas Lilija: "Šo gadu laikā esmu nomainījusi vairākus amatus, pasaulē nācis mans pirmdzimtais, esmu pabijusi citā kompānijā un atgriezos SmartLynx. Ieguvu darba pieredzi arī operāciju kontroles un atbilstības centrā. Šodien šīs zināšanas ļoti novērtēju, jo tās palīdz pašreizējā amatā, vadot Lidotspējas uzturēšanas nodrošināšanas komandu."

Atbildīgais amats ļauj savienot darba un privāto dzīvi

Darbu dinamiskā aviokompānijā Lilija veiksmīgi apvieno ar laiku, ko prasa ģimene un divu bērnu audzināšana. "Lai vienlīdz labi tiktu galā ar vadītājas pienākumiem un divu mazu bērnu audzināšanu, izaicinājumu netrūkst. Runājot tehniskiem vārdiem, varu teikt, ka man ir divi motori, kas mani notur gaisā – tā ir mīlestība ģimenē un aizrautība ar darbu, kuru daru. Lai saglabātu līdzsvaru, jābūt elastīgam un dažkārt šie motoriņi jādarbina ar atšķirīgu spēku," skaidro Lilija.

Foto: Publicitātes foto

Komanda, kas rūpējas par gaisa kuģu atbilstību tehniskajām prasībām

Lidotspējas uzturēšanas komandas darbu tiešā veidā pasažieri un klienti "neredz", bet šie speciālisti nodrošina un nepārtraukti seko līdzi, lai gaisa kuģis ir spējīgs lidot, ka tas atbilst visām tehniskajām un normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, ir atbilstoši sagatavots un drošs ekspluatācijai. Ikdienā Lilijas vadītajā komandā strādā 25 darbinieki un līdz ar kompānijas un gaisa kuģu skaita paplašināšanos, tehniskajā nodaļā ir atvērtas vēl tikpat daudz vakances. "Nākotnes perspektīva šajās pozīcijās ir ļoti daudzsološa. Es iesaku izvērtēt piedāvātā darba iespējas, savas intereses un spējas, un augt kopā ar SmartLynx," iedrošina Lilija Boltovska.

SmartLynx – dinamisks un ģimenei draudzīgs uzņēmums

"SmartLynx" ir dinamisks uzņēmums, kas meklē azartiskus, uz izaugsmi vērstus profesionāļus un jaunos talantus. Lilija uzsver savu pieredzi: "Es, ja tā var izteikties, uz katra soļa, izjūtu ģimenei draudzīgu attieksmi, atbalstu un sapratni no kompānijas un kolēģu puses. Uzņēmums ir gatavs piemēroties manām vajadzībām, kad tas ir nepieciešams. Bez tam, mums ir dažādas priekšrocības darbiniekiem ar bērniem, piemēram, rotaļistaba, dāvanas un dažādi pasākumi."

Foto: Publicitātes foto

"SmartLynx" ne vien piedāvā labi atalgotas darba vietas un modernu darba vidi, bet arīdzan personalizētus piedāvājumus darbiniekiem, kā īpašas lidojumu cenas, bezmaksas maltītes, iespēju savām vajadzībām lietot elektroauto, brīvo laiku pavadīt modernās atpūtas telpās un bērniem ierīkotā atpūtas stūrītī.

Par SmartLynx Airlines

"SmartLynx Airlines" ir Baltijas otrā lielākā aviokompānija un starptautiskais līderis čārterlidojumu un lidmašīnu-apkalpes nomas pakalpojumos. Attīstot un paplašinot darbību Latvijā, aviokompānijā ir pieejamas 50 vakances. Vairāk informācijas par pieejamajām vakancēm aicinām meklēt šeit.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu