Pēc pārslimošanas ar Covid-19 Lembergs atgriezies cietumā (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apsūdzētais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tiesas sēdes laikā Rīgas apgabaltiesā, kur viņam, viņa dēlam Anrijam un kādreizējam Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim pirmās instances tiesa pasludina saīsināto tiesas spriedumu tā dēvētajā Aivara Lemberga krimināllietā.
Apsūdzētais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tiesas sēdes laikā Rīgas apgabaltiesā, kur viņam, viņa dēlam Anrijam un kādreizējam Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim pirmās instances tiesa pasludina saīsināto tiesas spriedumu tā dēvētajā Aivara Lemberga krimināllietā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") pēc pārslimošanas ar Covid-19 ir atgriezies Rīgas Centrālcietumā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iepriekš Lembergs uzturējās slimnīcā Olainē, kur nonāca, jo saslima ar Covid-19.

Kā stāstīja viņa aizstāvis Māris Grudulis, Lembergs ar "Johnson&Johnson" vakcīnu pret Covid-19 tika potēts 10.maijā. Esot apcietinājumā, Lembergs lūdzis viņam nodrošināt balstvalkcīnu, taču tā neesot nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā, norādīja Grudulis.

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) Centrālcietuma ieslodzītajiem piedāvājusi iespēju saņemt balstvakcināciju ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, taču šai vakcīnai veltīti visai kritiski vērtējumi par tās salīdzinoši zemo efektivitāti. Imunizācijas valsts padome pēc potēšanās ar "Johnson&Johnson" vakcīnu iesaka saņemt otru poti no "Pfizer" vai "Moderna".

IeVP, nekomentējot konkrēto Lemberga gadījumu, aģentūrai LETA skaidroja, ka "Johnson&Johnson" vakcīna izvēlēta, jo šī vakcīna esot vispieprasītākā Centrālcietuma ieslodzīto vidū, tādēļ nav pasūtītas citas vakcīnas.

Jautājumus, kas saistīti ar Lemberga vakcināciju, pārvalde atteicās komentēt, jo tie "skar informāciju par personas veselību".

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu