Satversmes tiesā saņemti 84 pieteikumi par Covid-19 ierobežojumiem (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Sanita Osipova
Sanita Osipova Foto: TVNET

Satversmes tiesa līdz šim saņēmusi 84 pieteikumus, kuros apstrīdēti Covid-19 ierobežojumi, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" atklāja pašreizējā ST priekšsēdētāja Sanita Osipova.

Kā atklāja Osipova, daļa no pieteikumiem tikuši iesniegti "pēc viena šablona", mainījušies tikai pieteikuma iesniedzēji. "Varējām redzēt, ka dažiem iesniegumiem mainījās rokraksts, bet saturs bija tāds pats," sacīja ST priekšsēdētāja.

"Pieteikumu iesniedzēji aptver visu lauku - sākot no maskām un līdz pat Covid-19 testa nepieciešamībai, lai ieceļotu Latvijas Republikā," raidījumā norādīja Osipova.

68 pieteikumi līdz šim saņēmuši ST atteikumu par lietas ierosināšanu, informēja ST priekšsēdētāja.

Raidījumā viņa arī atklāja, ka tuvākajā laikā tiks skatītas lietas par prasību Latvijas pilsonim veikt Covid-19 testu, lai iebrauktu valstī, kā arī komercdarbības ierobežojumiem lielajos tirdzniecības centros.

Jau ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai valdība ir noteikusi, ka darbinieki valsts un pašvaldību institūcijās no 15.novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Arī privātajā sektorā darbinieki klātienē no 15.decembra darbu varēs veikt tikai tad, ja viņiem būs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu