Trešdienas rītā vietām pat -15 grādi; diena būs apmākusies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļš ziemā Ķekavas novadā.
Ceļš ziemā Ķekavas novadā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdienas rītā gaisa temperatūra valstī svārstījās no -5,0 grādiem Liepājā līdz -13,9 grādiem Dagdā un -14,8 grādiem Madonā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš aukstumu padara nepatīkamāku. Vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 10-14 metrus sekundē; stiprākās brāzmas bija 17 metri sekundē otrdienas vakarā Kolkā.

Vējš vietām putina sniegu, Kurzemē vietām nedaudz snieg. Sniega segas biezums valsts lielākajā daļā ir 5-20 centimetri.

Mākoņi daļēji sedz debesis, Kurzemē pārsvarā apmācies laiks.

Rīgā dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra -7 grādi.

Trešdien Latvijas rietumu daļā gaidāms apmācies laiks un vietām nedaudz snigs, vairāk snigs dienas pirmajā pusē Ziemeļkurzemē.

Sinoptiķi prognozē, ka daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā spīdēs saule.

Vējš mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Maksimālā gaisa temperatūra būs -3..-7 grādi, valsts austrumos vietām -9 grādi.

Rīgā trešdien nav gaidāmi nokrišņi, mākoņi daļēji klās debesis, pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaiss iesils līdz -4..-5 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1008 hektopaskāliem Kurzemes rietumos līdz 1019 hektopaskāliem Latgales austrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdienas pēcpusdienā LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,4 grādiem Kolkā līdz -10 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.decembrī bija +25 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -24 grādi Somijas ziemeļos un -35 grādi Krievijā.

Kurzemē un Vidzemē šorīt autoceļi sniegoti

Sniega dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Kurzemē un Vidzemē, bet Latgalē un Zemgalē tie ir apmierinoši, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 64 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots laiks līdz pat 24 stundām.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu