Darbu sāk jauna "Pasažieru vilciena" padome (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtdien, 30.decembrī, sākas pilnvaras jaunajai dzelzceļa pasažieru pārvadātāja AS "Pasažieru vilciens" padomei, kurā no jauna iecelts "RB Rail" stratēģiskās attīstības vadītājs Kaspars Briškens, bet darbu turpinās Sandis Šteins un Inta Liepa, informēja Satiksmes ministrijā.

Briškens uzņēmuma padomē darbosies ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā. Briškens šobrīd ir dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanai izveidotā Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" stratēģiskās attīstības vadītājs, bet pirms tam bijis aviokompānijas "airBaltic" padomes loceklis, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks un ministra padomnieks, Latvijas Loģistikas asociācijas vadītājs, kā arī strādājis Ārlietu ministrijā. Briškenam ir maģistra grāds ekonomikā, kas iegūts Stokholmas universitātē.

Šteins darbu "Pasažieru vilciena" padomē turpinās ar kompetenci stratēģiju izstrādēs un ieviešanas jomā. Viņš kopš 2016.gada ir uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. Šteins patlaban ir degvielas mazumtirgotāja SIA "Kool Latvija" valdes loceklis. Pirms tam ieņēmis vadošus amatos tirdzniecības uzņēmumos, kā SIA "Rimi Latvija", SIA "Kurši", "Statoil", kā arī apdrošināšanas AS "Balta". Viņam ir maģistra grāds ekonomikā, kas iegūts Latvijas Universitātē.

Savukārt Liepas kompetence padomē ir saistīta ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu. Arī viņa "Pasažieru vilciena" padomē darbojas kopš 2016.gada decembra. Pašlaik viņa ir arī SIA "Clean R" Juridiskā departamenta direktore. Iepriekš Liepa strādājusi vadošos amatos VAS "Latvijas pasts", Finanšu ministrijā un Satiksmes ministrijā. Viņai ir maģistra grāds tiesību zinātnē, kas iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā.

"Pasažieru vilciena" padome iecelta uz pieciem gadiem. Jaunās padomes priekšsēdētāju padome no sava vidus ievēlēs nākamajā sēdē janvāra sākumā.

Jauna padome ievēlēta saistībā ar iepriekšējās pilnvaru termiņa beigām.

Padomes locekļu amatu kandidātus izvērtēja komisija, kurā darbojās Pārresoru koordinācijas centra, Satiksmes ministrijas, Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu