Kučinskis: Ceru, ka NDP kandidātu SAB direktora amatam izvirzīs līdz janvāra vidum (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Māris Kučinskis.
Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Māris Kučinskis cer, ka Nacionālā drošības padome (NDP) kandidātu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatam izvirzīs līdz janvāra vidum.

Attiecībā uz SAB pretendenta meklējumiem pagaidām "viss ir procesā, un bumba vairāk ir" Valsts prezidenta Egila Levita nekā NDP vadītāja pusē, sacīja Kučinskis, kurš arī ir NDP sastāvā. Politiķis norādīja, ka nākamā mēneša pirmajās nedēļās gaidāmas sanāksmes šajā jautājumā un būtu vēlams kandidātu izvirzīt līdz janvāra vidum.

Vaicāts, vai ir iezīmējušies kādi kandidāti, kurus varētu nosaukt, politiķis uzsvēra, ka konkrētu uzvārdu saukšana pašlaik būtu vērtējama tikai kā spekulācijas. NDK vadītājs akcentēja, ka SAB direktoram jābūt profesionālim, jo jaunajam vadītājam nebūs pusgads vai gads, lai "iešūpotos" amatā, un atbilstoša pretendenta izraudzīšanās prasa laiku.

Kučinskis norādīja, ka SAB direktora kandidātam būtu arī jāsaņem salīdzinoši liela vienprātība Saeimas balsojumā. SAB vadītāja postenis ir īpaši nozīmīgs starptautiskās situācijas dēļ, un iestādes vadītājam būs jāstrādā pie dienesta kapacitātes stiprināšanas un jāspēj sadarboties ar citām drošības un tiesībsargājošām iestādēm, pauda politiķis.

Kā ziņots, iespējamo kandidātu loks uz SAB direktora amatu ir ļoti šaurs, iepriekš norādījis Valsts prezidents Levits. "No sākuma man jārunā ar kandidātiem, vai viņi piekritīs pildīt šo ļoti atbildīgo uzdevumu. Tas ir mans uzdevums. Pēc tam kandidāti tiks vērtēti NDP," žurnālistiem pauda Levits.

Jau rakstīts, ka novembrī 60 gadu vecumā mūžībā devās SAB direktors, bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu