Foto galerija Dievturu svētnīcu Lokstenē iekļauj pasaules labāko svētvietu topā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Japānas populārā žurnāla TRANSIT decembra vidū iznākušajā jaunākajā 54. numurā, kas veltīts pasaules 90 svētvietām, to skaitā starp 44, kas "vismaz reizi dzīvē ir jāapmeklē", ierindota arī Lokstenes svētnīca - vienīgā izraudzīta visā baltu kultūrtelpā. Starp 44 minēta arī Čičenicas Kukulkana piramīda, Stonhendža, Riodežaneiro Kristus Pestītājs, Barselonas Sagrada Familia, Monsenmišelas klosteris un citas svētvietas.

Līdztekus Dzintaru svētnīcai pie Talsiem un Svētes svētnīcai pie Jelgavas, Lokstenes svētnīca uz Daugavas salas pie Pļaviņām (GPS 56.5989, 25.6559) ir dievturu svētvieta, kurā ne tikai tiek svinētas latviskās dzīvesziņas gadskārtas un ģimenes godi, bet laipni aicināti arī svētceļnieki un citi viesi no tuvām un tālām zemēm iepazīt latvisko garīgo kultūru un tās sakrālo arhitektūru.

Pēdējo gadu laikā dievturu svētnīcas Latvijā apmeklējuši svētceļnieki no ASV, Dienvidāfrikas, Baltkrievijas, Beļģijas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Ķīnas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Vācijas un citām valstīm.

Pieteikt ekskursijas vai rituālu rīkošanu dievturu svētvietās iespējams e-pastā: dievturi@gmail.com

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu