Armija arī turpmākajos mēnešos sniegs atbalstu vakcinācijas nodrošināšanā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Darbu atsāk liela mēroga vakcinācijas centrs "ATTA Centre", kur no 30. decembra ikvienam iespējams saņemt vakcīnu pret Covid-19.
Darbu atsāk liela mēroga vakcinācijas centrs "ATTA Centre", kur no 30. decembra ikvienam iespējams saņemt vakcīnu pret Covid-19. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai arī turpmāk sekmīgi noritētu vakcinācijas centru darbība un individuālas vakcinācijas vizītes, armija turpinās sniegt vajadzīgo atbalstu Veselības ministrijai un Nacionālajam veselības dienestam vakcinācijas procesa organizēšanā līdz 2022.gada 1.martam.

Atbalstam vakcinācijas centros un individuālo vizīšu norisei tiks iesaistīts personāls no vairākām Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienībām - Nodrošinājuma pavēlniecības, Mācību vadības pavēlniecības, Štāba bataljona, Jūras spēkiem, Gaisa spēkiem un Militārās policijas, kā arī no Zemessardzes.

Zemessargi un karavīri organizēs iedzīvotāju plūsmu pie vakcinācijas centru ieejas un vakcinācijas centros, kā arī sniegs atbalstu vakcinēto personu novērošanā uzreiz pēc vakcinācijas. Tāpat vismaz līdz 1.martam tiks nodrošināts arī nepieciešamais personāls un transports, lai sekmīgi veiktu individuālas vakcinācijas vizītes Latvijas pašvaldību lauku teritorijās.

Vakcinācijas centros vienā dienā tiks iesaistīti līdz 100 zemessargiem vai karavīriem. Savukārt atbalstam vakcinētāju brigāžu transportēšanai, veicot individuālas vakcinācijas vizītes lauku teritorijās, Nodrošinājuma pavēlniecība diennaktī nodrošinās piecas apvidus automašīnas ar autovadītājiem.

Ja būs nepieciešams, tad arī Zemessardze nodrošinās vēl piecas apvidus automašīnas ar autovadītājiem vakcinācijas brigāžu transportēšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu