2021. gadā Vācijā no Baltkrievijas iekļuvuši vairāk nekā 11 000 nelegālo imigrantu (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti
Migranti Foto: MAXIM GUCHEK/BELTA HANDOUT

Kā liecina Vācijas policijas publiskotie dati, šogad Vācijā no Baltkrievijas caur Poliju nelegāli iekļuvuši vairāk nekā 11 000 imigrantu.

Līdz trešdienai Vācijas Federālā policija bija reģistrējusi kopumā 11 213 šādus gadījumus. Tiesa, gada beigās migrantu plūsmai bijusi tendence samazināties.

Galvenais iekļūšanas punkts bijusi Vācijas un Polijas robeža, ceturtdien paziņoja policija, norādot, ka sevišķi daudz nelegālo imigrantu šķērsojuši Polijas robežu ar Vācijas Brandenburgas federālo zemi.

Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelegāli iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība (ES) apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Septembrī Vācijā nelegāli ieradās 2049 migranti, oktobrī 5294, bet novembrī 2849.

Decembrī reģistrēts 521 nelegāls robežas šķērsošanas gadījums, kas saistīts ar Baltkrieviju.

Vasaras beigās galvenajā nelegālo imigrantu izvietošanas centrā Eizenhitenštatē, kas atrodas pie robežas, ieradās tik daudz migrantu no Irākas, Sīrijas un citām valstīm, ka nācās uzsliet teltis viņu izmitināšanai.

Brandenburga lūdza federālajai valdībai atbalstu, lai migrantus varētu ātrāk pārvietot uz citām federālajām zemēm.

Kopš novembra Frankfurtē pie Oderas, kas arī atrodas pie Polijas robežas, darbojas jauns migrantu reģistrācijas centrs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu