"Greenpeace" rosina palielināt PVN dzīvnieku izcelsmes produktiem (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Vides aizsardzības organizācija "Greenpeace" Vācijā iesaistījusies debatēs par PVN palielināšanu  dzīvnieku izcelsmes produktiem.

"Jaunajai federālajai valdībai būtu jāpielāgo pievienotās vērtības nodoklis gaļai un piena produktiem līdz parastajai 19% likmei," ceturtdien intervijā Vācijas mediju grupai "Funke Media Group" sacīja "Greenpeace" lauksaimniecības eksperts Matiass Lambrehts.

"Lai to līdzsvarotu, tā var pazemināt pievienotās vērtības nodokli augļiem un dārzeņiem vai pavisam to atcelt," ierosināja Lambrehts.

Pašreiz pievienotās vērtības nodoklis gaļai ir 7% līdzīgi kā lielai daļai citu produktu.

Debates par zemas cenas pārtikas precēm Vācijā aktualizējās pēc jaunā lauksaimniecības ministra zaļo politiķa Džema Ezdemira paustās kritikas zemajām cenām lielveikalos.

Arī viņa priekštece lauksaimniecības ministra amatā Jūlija Kleknere no Vācijas kristīgajiem demokrātiem (CDU) kritizēja zemas cenas pārtikas produktus.

Ezdemirs nesen intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag" sacīja, ka viņam dažreiz liekas, ka "laba motoreļļa mums ir svarīgāka par labu salātu eļļu".

Ministrs sacīja, ka pārtikas kvalitāte Vācijā ir pārāk zema un cenas arī, no kā zaudē visi.

Viņš pauda viedokli, ka zemās pārtikas cenas iznīcina lauku saimniecības, kaitē dzīvnieku labturībai, veicina sugu izmiršanu un ir slogs klimatam. Ezdemirs paziņoja, ka vēlas to mainīt, uzsverot, ka pārtikas cenām būtu jāatspoguļo "ekoloģiskā patiesība".

Jauno Vācijas valdību veido sociāldemokrāti (SPD) un zaļie, kā arī brīvie demokrāti (FDP), kas iestājas pret pievienotās vērtības nodokļa palielināšanu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu