Neadekvāts šoferis ar busiņu pārbiedē Purvciema iedzīvotājus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ziemassvētku vakarā policisti saņēma zvanu no Purvciema iedzīvotājiem, kuru ziemas izklaides apdraudēja kāds neadekvāts un potenciāli bīstams šoferis.

Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins TV3 raidījumam Degpunktā stāsta, ka no Purvciema saņemta informācija par bīstamu baltas krāsas kravas mikroautobusu, kura vadītājs kādā Nīcgales ielas pagalmā izpilda nesaprotamus un bīstamus manevrus. Tika arī pieļauta iespēja, ka vadītājs ir alkohola reibumā, jo,

braucot atpakaļgaitā, viņš gandrīz uzbraucis bērniem, kuri izklaidējās uz kalniņa.

Saņemot šādu ziņu, likuma sargi pasteidzās un notikuma vietā ieradās trīs minūšu laikā. Šoreiz tas bija īpaši svarīgi, jo dzērājšoferis jau grasījās nozust, bet viens no aculieciniekiem nedaudz pielika soli un viņu aizturēja. Kad policisti pienāca pie abiem vīriešiem, policijas izsaucējs norādīja uz otru, kurš esot bīstamais kravas busiņa šoferis. 

Acīmredzami apreibušais vīrietis iesēdināts aiz restēm, bet likuma sargi devās aprunāties ar aculieciniekiem, kuri visi kā viens apgalvoja, ka kravas busiņa stūrētājs tikai veiksmīgas sakritības pēc nav nodarījis kādam pāri.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

“Sasodīts, viņš atmuguriski iebrauca šeit! Pēc tam es viņam tā arī pajautāju, vai viņš ir skaidrā. Vienkārši, skatiens taisni, pedālis grīdā, brauks ārā. Bet nu tur viņš norakās tik tālu, ka nekur netika vairs. Redzat pēdas? Viņš iebrauca šeit, bet te no kalniņa brauc bērni,” stāstīja aculiecinieks.

Uz notikuma vietu izsaukta Ceļu policija, kura pārbaudes rezultātā vīrieša izelpā konstatēja 2,37 promiles alkohola.

Tā kā pats aizturētais spītīgi palika pie sava un apgalvojis, ka automobili nav vadījis, likuma sargiem vēl priekšā darbs, lai pārliecinātos par aculiecinieku teikto. Taču šajā gadījumā šo uzdevumu krietni atvieglos fakts, ka apkaimē ir uzstādītas vairākas video novērošanas kameras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu