Foto ⟩ Igaunijā Jaungada naktī uz sniegota lauku ceļa auto nāvējoši notriecis divus gadus vecu bērnu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dmitri Kotjuh / Jarva Teataja

Pagājušajā naktī Igaunijas centrālajā daļā uz sniegota lauku ceļa Türi pagastā Enari ciemā kāds automašīnas „Volvo” vadītājs, būdams vieglā alkohola reibumā, uzbraucis cilvēkiem, kuri ap pusnakti bija sarīkojuši Jaungada uguņošanu un vēroja to, pulcējušies uz ceļa braucamās daļas. Četri pieaugušie – divas sievietes un divi vīrieši smagā stāvoklī nogādāti slilmnīcā, bet divus gadus vecs zēns notikuma vietā gājis bojā.

Igaunijas mediji ziņo, ka negadījuma brīdī virs sniegotā lauku ceļa bija izveidojusies bieza migla, kas pamatīgi apgrūtinājusi redzamību, bet atļautais braukšanas ātrums šajā vietā bija 90 km/h. Negadījumā iesaistītajai automašīnai bijušas ziemas riepas ar radzēm, bet tās vadītāja organismā konstatēts alkohols, kura koncentrācija nebija tik liela, lai tikai šā iemesla dēļ vien varētu ierosināt krimināllietu. Tomēr, ņemot vērā faktu, ka negadījumā ir bojā gājušais, automašīnas vadītājs uz laiku aizturēts.

Piecu cilvēku lielā kompānija uguņošanu bija sarīkojusi blakus ceļam esošajā laukā un ceļmalā, taču paši bija izgājuši uz ceļa braucamās daļas.

Negadījuma brīdī automašīnā atradās arī pasažieri - divi bērni, kas nogādāti slimnīcā ekspertīzes veikšanai, tomēr viņiem ievainojumi nav konstatēti. To, kādā ātrumā negadījuma brīdī braukusi automašīna, noskaidros ekspertīzē.

Traģiskā negadījuma vietā, kur vēl šorīt bija redzami pirotehnikas iepakojumi, cilvēki nolikuši svecītes.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu