Desmit ambiciozi arhitektūras projekti, ko gaidīt 2022. gadā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Dizaina un arhitektūras portāls "Dezeen" ir apkopojis divpadsmit interesantākos arhitektūras projektus, ko paredzēts pabeigt 2022. gadā, tostarp zemūdens skulptūru parku un torņu pāri, ko savieno tilts, kas paredzēts droniem.

1. Taipejas skatuves mākslas centrs, Taivāna, "OMA"

Pēc ilgas gaidīšanas Taivānas galvaspilsētā 2022. gada martā beidzot durvis vērs Taipejas skatuves mākslas centrs.

Kultūras norises vietā, kuras dizainu "OMA" pirmo reizi atklāja jau 2009. gadā, mājos trīs unikāli teātri, kas savienoti ar centrālo stikla kubu. Atšķirībā no tradicionālajiem teātriem aizkulišu zonas būs redzamas sabiedrībai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OMA (@oma.eu)

2. Siaņas Starptautiskais futbola centrs, Ķīna, "Zaha Hadid Architects"

Šogad "Zaha Hadid Architects" pabeigs greznu futbola stadionu pirms 2023. gada AFC Āzijas kausa izcīņas.

Viena no galvenajām iezīmēm būs ievērojamas kolonnas un jumta pārkare, kas nodrošinās vietu vairākām apstādījumiem rotātām terasēm uz dienvidiem vērstā paaugstinājuma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zaha Hadid Architects (@zahahadidarchitects)

3. "Sydney Modern", Austrālija, "SANAA"

Arhitektūras studija"SANAA" Austrālijā pabeigs Jaundienvidvelsas mākslas galerijas paplašināšanu, kas tiek veidota tā, lai kontrastētu ar esošās galerijas neoklasicisma arhitektūru.

Paplašinājumu veidos vairāki kaskādes stikla sienu paviljoni, un tajā būs pazemes galerija, kas iebūvēta pārveidotā naftas tvertnē, kas datēta ar Otrā pasaules kara laiku.

4. "Lanternen", Dānija, "Snøhetta" un "WERK Arkitekter"

Viens no mazākajiem projektiem šajā sarakstā ir "Lanternen", koka ūdens sporta centrs, kas tiek būvēts Esbjergas piekrastē Dānijā.

Ēkas dizains, ko projektējusi "Snøhetta" kopā ar "WERK Arkitekter", atsaucas uz "laivu meistarību", un tās fasādē būs liela atvere, kas apmeklētājus aizvedīs līdz ūdens malai.

5. "DJI" galvenā mītne, Ķīna, "Foster + Partners"

Arhitektūras studijai "Foster + Partners" ir vairāki ambiciozi projekti, kurus paredzēts pabeigt 2022. gadā, taču viens no neparastākajiem ir galvenā mītne, ko tā ir izstrādājusi robotikas uzņēmumam "DJI" Šeņdžeņā.

Tai ir divi torņi ar izteiktām tērauda kopnēm, kuras savienos izliekts tilts, kas paredzēts, lai demonstrētu uzņēmuma jaunākās dronu tehnoloģijas.

6. "Sundby" skola, Dānija, "Henning Larsen Architects"

Vienīgā izglītības ēka, kas iekļauta šajā sarakstā, ir "Henning Larsen Architects" projektētā pamatskola, kuras jumtu klās zālājs un tajā būs pielāgojami interjeri.

Tā kļūs par pirmo šāda veida ēku Dānijā, kurai tiks piešķirts Ziemeļvalstu ekomarķējums — oficiāls reģiona ilgtspējības sertifikāts, kurā ņemtas vērā tādas detaļas kā enerģijas patēriņš un apdomīga materiālu izmantošana.

7. "Nanjing Zendai Himalayas"  centrs, Ķīna, "MAD"

Ar novēlojumu 2022. gadā būs pabeigts "Nanjing Zendai Himalayas" centrs, kuru "Dezeen" jau iekļava 2020. gadā gaidāmo projektu sarakstā.

"MAD" projektētais 560 000 kvadrātmetrus plašais komplekss ietver vairākas mazākas ēkas un zaļo zonu, kur līdzās slejas kalniem līdzīgi torņi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAD Architects (@madarchitects)

8. Sanpellegrino vadošā rūpnīca, Itālija, "BIG"

Arhitektūras studijas "BIG" projektētā Sanpellegrino rūpnīca tiks pabeigta kalnu ielejā Itālijā gandrīz piecus gadus pēc tam, kad studija uzvarēja starptautiskajā konkursā par projekta izstrādi.

Bezalkoholisko dzērienu uzņēmumam Sanpellegrino izveidotā galvenā mītne un rūpnīca godinās tradicionālo itāļu arhitektūru ar tādām detaļām kā arkas, pasāža un portiks.

9. "Valley", Nīderlande, "MVRDV"

Arhitektūras studijas "MVRDV" "Valley" kompleksa augstceltnes klāj izvirzīti logi un balkoni.

Ēkas celtniecība jau ir beigusies, taču tās zaļā zona, kurā ir 13 000 augu, koku un krūmu, ir atstāta stiepties pāri ēkas nelīdzenajām malām līdz tā tiks atklāta 2022. gadā.

10. "The ReefLine", ASV, "OMA"

Otrais "OMA" projekts šajā sarakstā ir "The ReefLine", zemūdens skulptūru parks netālu no Maiami pludmales, kura mērķis ir aizsargāt savu krastu no klimata pārmaiņu ietekmes.

Lai arī parks tiek būvēts pa posmiem, tā pirmā kārta ar pirmajām skulptūrām tiks atklāta decembrī. Uz un ap mākslas darbiem būs arī ģeometriski betona moduļi, kas darbosies kā mākslīgais rifs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Buildings Of The World
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu