Pēc labējo protestiem no Triumfa arkas Parīzē noņemts ES karogs (6)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Pēc labējo protestiem Francijas varasiestādes svētdien noņēmušas Eiropas Savienības (ES) karogu no Triumfa arkas Parīzē.

Valērija Pekresa, kura uzvarēja Francijas konservatīvās Republikāņu partijas priekšvēlēšanās cīņā par nomināciju pavasarī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, tviterī pārmeta prezidentam Emanuelam Makronam francūžu identitātes izdzēšanu.

Pekresa piektdien aicināja Makronu pie Triumfa arkas no jauna izkārt Francijas karogu.

"Mēs esam parādā to mūsu karavīriem, kuri izlēja savas asinis par to," paziņoja Pekresa.

Savukārt Nacionālās apvienības līdere Marina Lepēna svētdien atzinīgi novērtēja ES karoga noņemšanu no Triumfa arkas, nosaucot ro par labējo uzvaru. Dienu pirms tam viņa draudēja vērsties Francijas Valsts padomē, lai panāktu ES karoga noņemšanu.

"Valdība bijusi spiesta noņemt ES karogu no Triumfa arkas. Skaista patriotiska uzvara 2022.gada sākumā," svētdien izteicās Lepēna.

Viņa tviterī norādīja, ka "masveida mobilizācija" piespiedusi Makronu noņemt ES karogu, ko Francijas valdība noraidīja.

Makrona administrācija skaidroja, ka ES karogs izkārts tikai uz Jaunā gada svētku laiku, lai atzīmētu Francijas ES prezidentūras sākumu.

Eiropas lietu ministrs Klemāns Bons, kurš piektdien sacīja, ka ES karogs rotās Triumfa arku vairākas dienas, apgalvoja, ka tas noņemts plānotajā laikā un ka valdība neesot piekāpusies labējo spiedienam.

"Mēs neatkāpāmies, plāns netika mainīts (..). Es pilnībā pieņemu, ka Francijas liktenis ir Eiropā," sacīja Bons, piebilstot, ka ES karoga izkāršana nav aizstājusi Francijas karogu, jo tā bijusi tikai īslaicīga akcija.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu