Vēl 36 nelegālie migranti centušies šķērsot valsts robežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

2. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 36 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopš pagājušā gada 10.augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4161 cilvēks.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta 94 cilvēkiem, savukārt kopumā pērn aizturēti 446 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja pērn no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz šī gada 10.februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš pagājušā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Kopš pagājušā gada 13.decembra vērojams paaugstināts migrantu spiediens uz Latvijas robežu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu