Tirdzniecības centros gada izskaņā palielinājies apmeklētāju skaits (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centrs "Alfa".
Tirdzniecības centrs "Alfa". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai arī tirdzniecības centriem brīvdienās un svētu dienās atļāva strādāt pirms mazāk nekā divām nedēļām, iedzīvotāji par to ir labi informēti un gadumijā bija novērojams neliels apmeklētāju skaita pieaugums, aģentūrai LETA atzina aptaujāto tirdzniecības centru pārstāvji.

"Rīga Plaza" pārvaldnieka "Colliers" aktīvu pārvaldes direktore Irīna Toropova atzīmēja, ka apmeklētāju skaits "Rīga Plaza" pagājušā gada nogales brīvdienās un svētku dienās bija lielāks nekā ierasts. "Neskatoties uz valdības vēlo paziņojumu, apmeklētāji bija informēti, ka tirdzniecības centri ir atvērti arī brīvdienās un svētku dienās, taču vēlais paziņojums tirdzniecības centra nomniekiem radīja grūtības tik īsā laikā nodrošināt nepieciešamo darbinieku skaitu," teica Toropova

Tikmēr "Akropoles" un "Alfas" pārstāvji atzina, ka abos tirdzniecības centros gada izskaņā novērots, ka gatavošanās Jaunā gada svinībām apmeklētājiem ir tikpat aktīva kā gatavošanās Ziemassvētkiem. "Abos tirdzniecības centros apmeklētāju interese par iepirkšanos bija līdzīga kā ap Ziemassvētku laiku," norādīja tirdzniecības centru pārstāvji.

"Domina Shopping" direktore Dina Bunce atzīmēja, ka cilvēki "Dominu" visvairāk iecienījuši apmeklēt darba dienās, jo tirdzniecības centrs starp Rīgas centrālajām maģistrālēm, tamdēļ tur var ērti piekļūt vairums rīdzinieku, braucot uz pilsētas centru un atpakaļ. "Tieši tāpēc, gluži kā pirms-pandēmijas laikā, arī šoreiz pirms-Ziemassvētku dienās "Dominu" apmeklēja par +10% vairāk nekā starpsvētku periodā no 27. līdz 31.decembrim," teica Bunce.

Savukārt janvārī "Domina" sagaida pakāpenisku pircēju plūsmas pieaugumu, kad cilvēki būs atguvušies no svinībām.

Jau vēstīts, ka valdība 21.decembrī, atbalstīja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, paredzot, ka turpmāk veikali tirdzniecības centros atkal varēs strādāt arī brīvdienās un svētku dienās. Grozījumi faktiski stājās spēkā no 24.decembra, kas bija pirmā svētku diena pēc valdības sēdes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu