Vinsleta: "Slepkavība Īsttaunā" otrajā sezonā fokusēsies uz policistu vardarbību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Keita Vinsleta (Kate Winslet) detektīvseriālā "Slepkavība Īsttaunā"
Keita Vinsleta (Kate Winslet) detektīvseriālā "Slepkavība Īsttaunā" Foto: HBO

Viena no deviņdesmito gadu Holivudas lielākajām zvaigznēm - filmas "Titāniks" aktrise Keita Vinsleta (Kate Winslet), jaunā detektīvseriālas "Slepkavība Īsttaunā" ("Mare of Easttown") zvaigzne, atklājusi, ka seriāla otrajā sezonā liels akcents tiks likts uz ASV pēdējos gados novēroto policijas vardarbību.

ASV izklaides milža HBO seriāls (tas skatāms "LMT Viedtelevīzijā") plašu rezonansi izraisīja pagājušā gada sākumā un tika nominēts 16 "Emmy" balvām (ieguva vairākas). Vinsleta septiņu sēriju darbā atveido kādas mazpilsētas detektīvi Meiru Šīhenu - dzīves nomocītu pusmūža sievieti.

Lai arī seriāla otrā sezona vēl nav oficiāli apstiprināta, Vinsleta jau intervijās ir likusi nojaust, ka darbs ar jauno scenāriju rit pilnā sparā. Pagājušā gada augustā 46 gadus vecā Vinsleta izdevumam "Entertainment Weekly" atklāja, ka seriāla scenārists un režisors Breds Ingelsbijs (Brad Ingelsby) jau padalījies ar "dažām ļoti foršām idejām" par Meira Šīhenas turpmākajām gaitām seriālā.

Nesen sarunā ar izdevumu "The Guardian" Vinsleta ieskicēja vēl jaunas detaļas par topošo seriāla turpinājumu.

"Es vēl līdz galam neesmu droša, ka vēl atveidošu Meiru, taču, ja mēs filmēsim otro sezonu, tad tās zvērības, ko pastrādā ASV policija, noteikti tiks iestrādātas scenārijā,"

viņa saka. "100 procenti! Mēs nevaram izlikties, ka nekas tāds nenotiek."

Keita Vinsleta seriālā "Slepkavība Īsttaunā"
Keita Vinsleta seriālā "Slepkavība Īsttaunā" Foto: HBO

"Jūs mani dzirdat, es jūtos bezspēcīga un nodota," viņa turpina. "Mums šis brīdis ir jāpadara par īpašu. Mūsu rokās ir rupors, lai runātu to cilvēku vietā, kuriem tāda nav. Man tas ir ļoti būtiski, jo agrāk, kad biju jaunāka, man tādas lietas nemaz neienāca prātā."

Atgādinām, ka uzreiz pēc seriāla septītās sērijas izrādīšanas Vinsleta atzina, ka tomēr labprāt vēlreiz tēlotu šo varoni. "Man viņas pietrūkst. Tik tiešām. Tas ir dīvainākais. Ir sēru sajūta. Tā bija absolūti fantastiska loma," viņa teikusi gada sākumā kādā intervijā. "Meirai piemīt kaut kas ļoti suģestējošs. Viņa ir īsta."

Atbildot uz jautājumu, kas viņu publikas reakcijas ziņā pārsteidzis visvairāk, Vinsleta izdevumam "Entertainment Weekly" saka, ka viņa vēl aizvien ir šokā par to, ka skatītājiem tik ļoti rūp viņas vizuālās pārvērtības seriālā.

Seriāla komanda apzināti radīja nevīžīgas pusmūža sievietes tēlu - uzstādījums bija tāds, lai Meiras mati vienmēr būtu mazliet izspūruši.

"Cilvēki bija viegli uzbudināti par to, cik ļoti slikti mēs Meirai uz ekrāna likām izskatīties," saka Vinsleta. "Taču no radošās puses mums tas bija ļoti būtiski. Mēs vēlējāmies radīt īstenību, atainot reālu sievieti. Piemeklējām ieplēstu krekliņu, likām viņai nenēsāt krūšturi, jo viņa tikko izlīdusi no gultas. Kāpēc gan lai viņai būtu krūšturis?"

"Slepkavība Īsttaunā" (plakāts)
"Slepkavība Īsttaunā" (plakāts) Foto: HBO

"Daudzsēriju filma "Slepkavība Īsttaunā" ir detalizēta kādas nelielas sabiedrības izpēte un mēģinājums pieskarties tam, kā ģimene un traģiski notikumi pagātnē var būtiski noteikt mūsu tagadni," teikts seriāla pieteikumā.

Seriālā redzami arī tādi pazīstami aktieri kā Džuliena Nikolsone (Julianne Nicholson), Džīna Smārta (Jean Smart) un Gajs Pīrss, kura spilgtākā loma, iespējams, bija 2000. gada filmā "Memento".

Seriāla reklāmas rullītis.

Par aktrisi

Keita Vinsleta dzimusi 1975. gadā Anglijā, viņas vecāki ir arī aktieri. Bērnībā piedalījusies TV projektu filmēšanā. Savus pirmos laurus plūca, pateicoties filmai "Dievišķās radības" ("Heavenly Creatures"), kas atnesa trīs balvas, tostarp arī "Empire" balvu. Vēlāk Vinsleta filmējusies kinolentē "Prāts un jūtīgums" ("Sense and Sensibility"), par kuru ieguva pirmo BAFTA godalgu. 24 gadu vecumā Vinsleta filmējās romantiskajā drāmā "Titāniks" un pirmo reizi tika izvirzīta "Oskara" balvai kā labākā aktrise. Pēc tās Keita ieguva iespēju filmēties lieliskās filmās, piemēram, "Brīvdienas" (The Holiday), "Revolucionārais ceļš" ("Revolutionary Road") un "The Reader" – par pēdējo no šīm filmām aktrisei tika piešķirts "Oskars" nominācijā "Labākā aktrise", bet kopumā ir šai balvai izvirzīta septiņas reizes. 

Šobrīd Keita dzīvo Lielbritānijā ar savu trešo vīru Nedu Roknrolu (Ned Rocknroll) un audzina dēlu Lāci (Bear), kura otrs vārds ir Bleizs (tulkojumā no angļu valodas Liesma). Filmējas reti, pielāgojot filmēšanas grafiku ģimenes ritmam. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu