Trešdien daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 5. janvārī, Latvijā, sākot no rietumiem, starp mākoņiem brīžiem parādīsies saule, daudzviet dienas laikā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Trešdienas rītā lielā Latvijas daļā palaikam līst un krīt slapjš sniegs, liecina meteoroloģiskā informācija. Daudzviet ir arī dūmaka. Debesis apmākušās, Kurzemē no rietumiem gaidāma mākoņu daudzuma samazināšanās. Ceļi vietām Kurzemē un austrumu novados apledo.

Gaisa temperatūra 0..+3 grādi. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, Kurzemē - rietumu vējš.

Valsts lielākajā daļā nokususi vienlaidu sniega sega; biezākā sniega kārta - astoņi centimetri - saglabājas Alūksnē.

Rīgā apmācies laiks, palaikam līst, pūš dienvidu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +3 grādi.

Vairāk nokrišņu būs dienas pirmajā pusē valsts austrumu daļā un vakarā Kurzemē. Uz ceļiem daudzviet veidosies apledojums.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, Kurzemes rietumkrastā tas brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra 0..+4 grādi.

Rīgā no rīta lietus, diena varētu paiet bez nokrišņiem, brīžiem spīdēs saule. Pūtīs lēns dienvidrietumu vējš, no rīta gaidāms mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra +3 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 985-990 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija +3..+5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.janvārī bija +26 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -19 grādi Skandināvijas ziemeļos un Islandē, kā arī -36 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu