Rekonstruējot tautas namu, Jēkabpilī atrod pionieru dienasgrāmatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Rekonstruējot Jēkabpils Tautas nama ēku, tā iekšpusē zem grīdas seguma atrasta vēsturiska liecība - 1955.gada aprīlī rakstīta Jēkabpils rajona Vīgantes septiņgadīgās skolas pionieru dienasgrāmata, kurā aprakstīts pārgājiens uz Staburagu, informē pašvaldībā.

Tās autori raksta: "Lai izpētītu savu dzimto novadu, Vīgantes septiņgadīgās skolas pionieri un pionieru vadītājas Daņiļevičas vadībā 1955.gada 10.aprīlī veica pārgājienu "Pretī pavasarim". Pārgājienā piedalījās 23 pionieri, vec. pionieru vadītāja un dabas zinību skolotājs. Pārgājiena maršrutā ietilpa Liepavots, Daugavas krastmala pie Staburaga un Staburags."

Nākamajās lappusēs pionieri apraksta laika apstākļus, notiekošo tuvumā esošajās upēs un ezeros, novērojumus dabā, augu un dzīvnieku valstī.

Vēsturisko liecību Jēkabpils novada priekšsēdētāja vietnieks izglītības un kultūras jautājumos Alfons Žuks ("Apvienība "Iedzīvotāji"") pasniedza Jēkabpils Vēstures muzeja direktorei Inesei Berķei ar novēlējumu, lai saudzē un uztur Jēkabpils novada mantojumu arī turpmāk.

Kā liecina pašvaldības mājaslapā pieejamā informācija, Jēkabpils Tautas namu par 2,5 miljoniem eiro atjauno SIA "LC būve", ar kuru līgums tika noslēgts 2021.gada 30.jūnijā.

Līgums paredz tādu darbus kā grīdu, cokola, pamatu, sienu, pārsegumu, bēniņu un jumta siltināšana, energoefektīvu logu un durvju uzstādīšana, ventilācijas sistēmas ierīkošana, siltummezgla nomaiņa, apkures sistēmas un iekšējo siltā ūdens tīklu rekonstrukcija un energoefektīva apgaismojuma ierīkošana.

Tāpat tiks veikti darbi, kas nav saistīti ar energoefektivitātes paaugstināšanu, bet ir nepieciešami ēkas atjaunošanas projekta pilnīgai pabeigšanai un ēkas efektīvai ekspluatācijai.

Darbus plānots pabeigt līdz 2022.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu