Šogad krāpnieki no iedzīvotājiem izvilinājuši vairāk nekā 111 000 eiro (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Gada pirmajās dienās Valsts policijas iecirkņos ir saņemta informācija par vismaz 111 300 izkrāpšanu.

Kā ierasts, visvairāk naudas iedzīvotāji zaudējuši starptautiskās krāpšanu shēmās, it kā "investējot" dažādās apšaubāmās finanšu platformās, informēja VP.

4.janvārī Rīgas Kurzemes iecirknī tika saņemts iesniegums no kādas sievietes, kura, it kā "ieguldot" naudu, bija zaudējusi 56 000 eiro. Cietusī norādīja, ka viņa uzzinājusi par ieguldīšanas iespējām kādā interneta vietnē un paļāvusies uz tur ievietotajām labajām atsauksmēm.

Cerot gūt peļņu, sieviete ņēmusi aizdevumus un kopumā laika posmā no 2021.gada 26.novembra līdz 27.novembrim pārskaitījusi 56 000 eiro.

Savukārt Rīgas Zemgales iecirknī otrdien tika saņemta informācija par 34 300 eiro izkrāpšanu no kāda Pārdaugavas iedzīvotāja, kuru investīciju veikšanā iesaistījusi nenoskaidrota personu, kas uzdevusies par finanšu brokeri.

Lai nenokļūtu šādās situācijā, Valsts policija aicina iedzīvotājus pirms investīciju veikšanas pārliecināties, vai minētais uzņēmums ir reģistrēts Latvijā, kādi ir tā darbības veidi un cita veida informācija, kas liecina par uzņēmuma darbspēju, kā arī to, vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci, jo tikai pie šādiem noguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts.

Informācija par licencētām ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK mājaslapā "www.fktk.lv/tirgus-dalibnieki/ieguldijumu-pakalpojumu-sniedzeji".

Tāpat atgādinām, ka aizvien starptautiski krāpnieki apkrāpj Latvijas iedzīvotājus, nelikumīgi izmantojot "DPD Latvija" un "Omniva Latvija" logo un nosūtot krāpniecisku saiti, kas vizuāli atgādina minēto kurjerkompāniju mājaslapas, pēc kā prasot šajās krāpnieciskajās vietnēs ievadīt savus bankas datus.

Par spīti policijas un citu valsts iestāžu atkārtotiem brīdinājumiem, iedzīvotāji turpina uzķerties uz krāpniekiem, kuri zvana, uzdodas par banku darbiniekiem un izvilina banku kontu piekļuves kodus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu