Gvadelupā vakcīnu noliedzēji uzbrukuši mediķiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mediķis slimnīcā
Mediķis slimnīcā Foto: Marianne Loorents / Postimees

Francijas aizjūras departamentā Gvadelupā vairāki desmiti pret vakcināciju noskaņotu protestētāju uzbrukuši slimnīcas direktoram un citiem darbiniekiem

Demonstrāciju pret Covid-19 vakcīnām un ierobežojumiem cīņā ar pandēmiju organizēja veselības nozares darbinieku arodbiedrība. Tās organizētie protesti arī iepriekš pārauguši vardarbībā.

Uzbrukums notika otrdien pie Universitātes slimnīcas centra, kad policija drošības nolūkos mēģināja pārvieto uz citurieni direktoru un citus darbiniekus.

Slimnīca paziņoja, ka direktors uz brīdi zaudējis samaņu un protestētāji noplēsuši drēbes ģenerāldirektora vietniekam un abus apmētājuši ar urīnu.

Bojāta arī direktora vietnieka automašīna, paziņoja amatpersonas.

Arodbiedrība medijiem paziņoja, ka tās locekļi vēlas atgūt algas, ko zaudējuši pēc atstādināšanas par atteikšanos vakcinēties.

Gvadelupas prefekts Aleksandrs Rošate nosodīja uzbrukumus slimnīcas darbiniekiem un sacīja, ka valdība sauks pie atbildības vainīgos.

Gvadelupas salā, kur dzīvo aptuveni 400 000 cilvēku, ir viens no zemākajiem vakcinācijas aptveres rādītājiem Francijā, un daudzi iedzīvotāji ir noskaņoti pret Covid-19 pasēm, kuras nepieciešams uzrādīt iekļūšanai restorānos, kultūras iestādēs un sporta pasākumos, kā arī braucieniem sabiedriskajā transportā tālsatiksmes maršrutos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu