Ziemeļkoreja izmēģinājusi hiperskaņas raķeti (12)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļkoreja trešdien ir veiksmīgi izmēģinājusi hiperskaņas raķeti, ceturtdien ziņoja valsts mediji.

Tas bija pirmais ievērojamais ieroču izmēģinājums, ko šogad veikusi ar kodolieročiem bruņotā Ziemeļkoreja, un otrais zināmais Ziemeļkorejas hiperskaņas planējošās raķetes izmēģinājums pēc septembrī veikta pirmā izmēģinājuma.

Hiperskaņas raķetes kustas ievērojami ātrāk un ir veiklākas nekā standarta raķetes, un pretraķešu aizsardzības sistēmām tās ir daudz grūtāk pārtvert.

Trešdien izšautā raķete nesa "hiperskaņas planējošo kaujas galviņu", kas "precīzi trāpīja mērķim 700 kilometru attālumā", ziņoja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra "Korea Central News Agency" (KCNA).

Trešdien veiktais izmēģinājums "pārapstiprināja raķetes lidojuma kontroli un stabilitāti aktīvā lidojuma stadijā", kā ari pārbaudīja "degvielas ampulas sistēmu ziemas laikapstākļos", ziņoja KCNA.

Dienvidkoreja un Japāna trešdien bija konstatējušas ballistiskās raķetes palaišanu no Ziemeļkorejas, un tā iekrita jūrā uz austrumiem no Korejas pussalas.

ASV nosodīja šo raķetes palaišanu un aicināja Phenjanu atsākt sarunas.

Ziemeļkorejas kodolieroču un ballistisko raķešu programmas ir aizliegtas ar ANO Drošības padomes rezolūcijām, un to dēļ valsts ir pakļauta daudzām starptautiskām sankcijām.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu