Noskaties: Rūta Ķergalve "Vārdi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūta Ķergalve
Rūta Ķergalve Foto: publicitātes

Mūziķe un dziesmu autore Rūta Ķergalve klajā laiž jaunāko veikumu - skaņdarbu "Vārdi". Dziesmas mūzikas autore ir pati mūziķe sadarbībā ar producentu Arvīdu Saulīti.

Dziesmas teksts ir fragments no latviešu tautasdziesmas. Sadarbībā ar Matīsu Saulīti  dziesmai tapis arī mūzikas video.

Noskaties!

"Dziesma ir aicinājums uzrunāt līdzcilvēkus, izmantot savu valodu/vārdus labu nodomu īstenošanai un atbalsta sniegšanai. Laikā, kad esam brīvi savos uzskatos un brīvi varam dalīties tajos ar citiem, svarīgi nepazaudēt sevi daudzo, dažādo uzskatu un ideju jūrā. Izmantot vārda spēku, lai pievērstu uzmanību svarīgajam un patiesajam, neļautu netaisnībām paslīdēt garām, reizēm pietiek tikai ar pāris vārdiem," tā par dziesmu pati māksliniece.

Rūta Ķergalve ir mūziķe, dziedātāja un dziesmu autore no Kuldīgas. Absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju kā džeza un populārās mūzikas vokāla skolotāja. Piedalījusies dažādos folkmūzikas un dziesminieku festivālos. Rūtas mūzikā dzirdamas džeza, folkmūzikas un popmūzikas iezīmes. Šobrīd mūziķe palīdz jauniešiem attīstīt savas muzikālās prasmes, aktīvi strādā pie mūzikas ierakstu veidošanas, mūzikas komponēšanas dažādiem projektiem, savas autormūzikas radīšanas, sadarbojoties ar mūzikas producentu Arvīdu Saulīti, kurš ir arī dziesmas mūzikas līdzautors un producents.

Konkursā "Supernova" mūziķe piedalījusies 2020. gadā ar dziesmu "Izgaismots". Šogad konkursā iesniegtā dziesma "Vārdi" netika izvirzīta nākamajai kārtai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu