Iekšējās drošības birojs saņēmis iesniegumu par policista uzbrukumu iedzīvotājai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) sīkāk skaidros gadījumu, kad policists, iespējams, strīdā par atkritumiem nodarījis miesas bojājumus kādai sievietei.

IDB, kura kompetencē ir izmeklēt iekšlietu sistēmas darbinieku noziegumus, aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir saņēmis iesniegumu saistībā ar minēto gadījumu un, to izskatot, rīkosies atbilstoši savai kompetencei.

Vienlaikus birojā atgādināja, ka IDB pastāvīgi strādā ar citām tiesībsargājošajām iestādēm, izglītojot tās par iespējamiem vardarbīgas uzvedības iemesliem un to mazināšanas vai novēršanas instrumentiem.

Tā, piemēram, aizvadītajā gadā birojs organizēja ikgadējo konferenci Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm, tostarp arī Valsts policijai, aktualizējot tēmu par amatpersonu pretlikumīgu rīcību, kas saistīta ar vardarbību - tendencēm, konstatēto problemātiku un iespējām mazināt konstatētos riskus, izmantojot iekšējās kontroles sistēmas mehānismus.

Jau ziņots, ka portāls "apollo.lv", atsaucoties uz notikumā iesaistīto sievieti, rakstīja, ka 29.decembra vakarā viņa izgājusi ārā no mājas, lai kopā ar savu draudzeni un suņiem dotos pastaigā pa Rīgas centru. Ejot pa Aleksandra Čaka ielu, meitenes pamanījušas automašīnu "Škoda", no kura izkāpusi pusaudze, atvērusi mašīnas bagāžnieku, izņēmusi atkritumus un tos atstājusi ielas malā. Pēc tam pusaudze devusies atpakaļ uz auto.

Sieviete, to redzēdama, pusaudzei aizrādījusi par atkritumu nomešanu tam nepiemērotā vietā. Tāpat sieviete pati paņēmusi atkritumus un nedaudz pārvietojusi tos uz priekšu, vēlreiz automašīnā esošajiem uzsaucot, lai viņi atkritumus novieto tam paredzētajā vietā.

Tajā brīdī no automašīnas izkāpis pusaudzes tēvs, sākusies vārdu apmaiņa un vīrietis sievieti sitis un grūstījis.

Valsts policijā saistībā ar notikušo incidentu Rīgas Latgales iecirknī sākts administratīvais process par miesas bojājumu nodarīšanu. Tāpat veikta ekspertīze miesas bojājumu smaguma pakāpes noteikšanai, pēc tās saņemšanas tiks lemts par turpmāko procesa virzību.

Ņemot vērā noskaidroto, ka šajā situācijā iesaistītais vīrietis ir Valsts policijas darbinieks, Valsts policijas Iekšējās kontroles birojs ir sācis dienesta pārbaudi. Zināms, ka notikums fiksēts ārpus personas darba laika un patlaban vīrietis nepilda dienesta pienākumus, jo atrodas prombūtnē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu