DĀR braucējs Leitgans uzvar rallijreida "Dakara" piektajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Henks Leitgans Dakaras rallijreidā
Henks Leitgans Dakaras rallijreidā Foto: AFP/SCANPIX

DĀR autosportists Henks Leitgans ceturtdien izcīnīja uzvaru rallijreida "Dakara" piektajā posmā, līderpozīcijas saglabājot Kataras pilotam Naseram Al-Atijam.

Ceturtdien sportisti Rijādas apkārtnē veica 560 kilometrus, no kuriem 346 kilometri bija ātrumposmi.

Leitgana ("Toyota") ekipāža finišu sasniedza trīs stundās 53 minūtēs un 28 sekundēs.

Minūti un 58 sekundes zaudēja vicelīderis Sebastjēns Lēbs no Francijas ("Bahrain Raid Xtreme"), bet divas minūtes un desmit sekundes - Lusio Alvaress no Argentīnas ("Toyota").

Kopvērtējumā Al-Atija Lēbu apsteidz par 35 minūtēm un desmit sekundēm, bet Alvaresu - par 51 minūti un 15 sekundēm.

Mājinieks Jazīds Al-Rajhi ("Overdrive Toyota"), kurš kopvērtējumā ir ceturtais, Al-Atijam zaudējot 54 minūtes un 46 sekundes, otro dienu pēc kārtas nopelnīja divu minūšu sodu.

"Kreda" komanda ar lietuviešu pilotu Antanu Jukneviču un latviešu stūrmani Didzi Zariņu finišēja 44.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par 58 minūtēm. Trešdien sportisti ierindojās 66.vietā, uzvarētājam Al-Atijam zaudējot četras stundas sešas minūtes un desmit sekundes.

Kopvērtējumā "Kreda" ekipāža līderim zaudē 26 stundas 34 minūtes un piecas sekundes, ieņemot 54.vietu 70 ekipāžu konkurencē.

Nasers Al-Atija (priekšplānā) un Sebastjans Lēbs Dakaras rallijreidā
Nasers Al-Atija (priekšplānā) un Sebastjans Lēbs Dakaras rallijreidā Foto: AFP/SCANPIX

Savukārt motociklu klasē ceturtdien uzvaru izcīnīja itālis Danilo Petruči (KTM), kurš par divām sekundēm apsteidza Botstvānas Rosu Brenču ("Yamaha") un par piecām sekundēm - čīlieti Hosē Ignasio Florimo ("Honda").

Kopvērtējumā līderis ir brits Sems Sanderlends ("GasGas"), divas minūtes un 29 sekundes viņam zaudē austrietis Matiass Valkners ("Red Bull KTM"), bet piecas minūtes un 59 sekundes atpaliek francūzis Adriens van Beverens ("Monster Energy Yamaha").

Rallijreids 12 posmu garumā norisināsies līdz 14.janvārim ar finišu Džidā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 44.reizi, un trešo reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens aizpagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu