Deividam Bovijam 75! (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Šodien, 8. janvārī, savu 75. jubileju svinētu rokmūzikas hameleons Deivids Bovijs, kurš aizsaulē devās gandrīz tieši pirms sešiem gadiem, pēc sava pēdējā albuma izdošanas.

Atgādinām, ka 2016. gadā Bovijs izdeva pēdējo albumu "Blackstar", kas vizuāli stilizēts ar melnu zvaigzni ★ un muzikāli bija būtiski atšķirīgs no visa, kas līdz šim atrodams Bovija diskogrāfijā. Pēc pāris dienām Bovijs nomira, liekot faniem domāt, ka albums bija viņa atvadu vēstule, kurā viņš apzināti sevi un pasauli sagatavo savai aiziešanai.

Albuma recenzija.

Vēlāk BBC demonstrētajā dokumentālajā filmā "David Bowie: The Last Five Years", kas vēstīja par Bovija pēdējo divu albumu tapšanu, apgalvots, ka Bovija pēdējais singls "Lazarus" nebija viņa "atvadu dāvana" faniem, jo par savu neārstējamo slimību viņš uzzināja tikai trīs mēnešus pirms nāves.

Bovija mantojumu sestdien piemin visā pasaulē.

Foto: Fani piemin Deividu Boviju.

Bovijs dzimis 1947. gadā Londonā. Viņš kļuva slavens 1972. gadā ar albumu "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars".

Mūziķis pieņēma savdabīgo skatuves tēlu Zigijs Stārdasts, apvienojot rokmūziku ar teatrāliem skatuves tērpiem. Pēc trim gadiem Bovija singls "Fame" sasniedza ASV mūzikas topa pirmo vietu. Mūziķa slavenāko dziesmu vidū ir "Space Oddity", "Heroes", "China Girl", "Life on Mars" u.c.

Bovijs pēdējoreiz uzstājās 2006. gadā labdarības koncertā Ņujorkā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu