Liepājā nogalinātā divgadnieka brālis sūdzējies par patēvu; bērnudārzs vērsies policijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Par savām antipātijām pret mātes dzīvesbiedru Liepājas bērnudārzam ziņojis nogalinātā puisēna piecgadīgais brālis. Izglītības iestāde, reaģējot uz bērna sūdzībām par patēvu, Valsts policijā (VP) 21. decembrī uzrakstījusi iesniegumu par iespējamu vardarbību ģimenē, atsaucoties uz laikrakstu "Kurzemes Vārds", ziņo portāls "Liepājniekiem.lv".

Jau vēstīts, ka aizdomās par divgadīga bērna nonāvēšanu Liepājā apcietināts zēna mātes dzīvesbiedrs. Pagājušā gada 31.decembrī pulksten 9.20 VP saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Liepājā kādā dzīvoklī ir atrasts divgadīga bērna līķis ar redzamām hematomām jeb lieliem zilumiem uz ķermeņa.

Kā vēsta "Kurzemes Vārds", 

iesniegumi VP par aizdomām attiecībā uz to, ka ģimenē ir iespējamas vardarbības izpausmes, 21. decembrī tika saņemti no pirmsskolas izglītības iestādes “Prātnieks”.

Liepājas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele laikrakstam atklājusi, ka iesniegumos dienestiem esot minētas netiešas norādes uz iespējamu vardarbību ģimenē -  bērnudārzs ziņojis par iespējamu vardarbību pret vienu no ģimenē pavisam trim augošajiem bērniem. To bērnudārzam atklājis piecgadnieks, mirušā puisēna brālis. Nākamajā dienā pēc iesnieguma saņemšanas iestāde sākusi sadarboties ar bērnu māti.

"Kurzemes Vārds", atsaucoties uz Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta vadītājas Lindas Krasovskas pausto informāciju, vēsta, ka Karostā dzīvojošā ģimene sociālā dienesta redzeslokā bijusi kopš aizvadītā gada maija, taču nav bijusi klasificējama kā nelabvēlīga. Savukārt sociālā darbiniece, kas regulāri strādājusi ar ģimeni, norādījusi, ka līdz iesnieguma saņemšanai no bērnudārza par iespējamu vardarbību pret vienu no ģimenē pavisam trim augošajiem bērniem, neesot bijušas nekādas indikācijas, kas prasītu dienestiem iejaukties.

Kā ziņo laikraksts, VP turpina izmeklēšanu administratīvā pārkāpuma procesā, kas decembra pēdējā nedēļā VP sākts pēc jau minētā iesnieguma saņemšanas par iespējamu vardarbību pret piecgadīgo bērnu. Tāpat VP par bērna slepkavību sāka kriminālprocesu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Policija jau iepriekš atgādināja, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Tāpat šobrīd dienesti sadarbībā ar VP turpina skaidrot, kādi ir sadzīves apstākļi ģimenē. "Kurzemes Vārds" raksta, ka tiek iztaujāti tuvinieki un kaimiņi.

Savukārt Ziemele solījusi sasaukt kopīgu sanāksmi, lai koleģiāli lemtu par to, vai visi iesaistītie dienesti darbojušies pietiekami operatīvi, lai novērstu traģēdiju. Pašlaik dienesti nogalinātā puisēna mātei sniedz visu iespējamo palīdzību, tajā skaitā arī psihologa konsultācijas.

Nogalināto puisēnu, kā ziņo laikraksts, zemes klēpī plāno guldīt nākamajā nedēļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu