Jaunais trompetists Kristians Kalva izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristians Kalva
Kristians Kalva Foto: publicitātes

Latviešu trompetists Kristians Kalva un vācu pianists Simons Gelsdorfs (Simon Gelsdorf), turpinot iepriekšējo veiksmīgo sadarbību, laiž klajā savu pirmo džeza mūzikas albumu "Impro Sketches Vol.1". 

Abi jaunie un talantīgie mūziķi, kuri satikušies, studējot Hāgas Karaliskajā konservatorijā, Nīderlandē, turpina papildināt pienesumu džeza mūzikā. Albuma radīšanas laikā tika izveidoti desmit vienreizēji ieraksti, kas iekļuva albumā un ir šīs ierakstu sesijas labāko improvizāciju kolekcija.

"Albums mums abiem bija spontāna ideja un eksperiments. Katra albuma dziesma ir pilnīgi brīva improvizācija bez iepriekš apspriestiem akordiem, melodijas vai formas. Pirms sākām atskaņot dziesmu, skaņdarbam piešķīrām nosaukumu, kas atgādināja situāciju vai kādu emociju. Mēs vēlamies jūs visus aicināt klausīties un piedzīvot dziesmas mirkli, tāpat kā to darījām mēs, kad tās spēlējām," tā Simons Gelsdorfs.

"Impro Sketches Vol.1"
"Impro Sketches Vol.1" Foto: publicitātes

Abus jauniešus vieno muzikālās idejas un vēlme eksperimentēt, radot jaunus skaņdarbus, to aranžijas un interpretācijas par melodijām, kur mākslinieki caur mūzikas prizmu cenšas klausītājiem vēstīt un nodot savas emocijas, sajūtas, kā arī dažādas pretrunas un idejas, kur robežas nepastāv. Kā iedvesmas avotu mūziķi ierakstu studijā izdomāja dzīves situācijas un tās radītās emocijas, vienojoties vienīgi par skaņdarba tonalitāti. Katrs skaņdarbs ir dziļi izdzīvots un skaņdarbu nosaukumi ir niansēti izstrādāti, lai klausītājs varētu radīt pats savu sajūtu ainu.

Kristians par darbu pie albuma tapšanas: "Iepriekš tika izdomāts tikai katras dziesmas nosaukums. Ar skaņdarba nosaukumu saistīto emociju vadīti, mēs brīvi, bet ļoti kontrolēti improvizējām, ieklausoties viens otrā un ļaujot mūzikai plūst pašai. Stilistiski dziesmas vislabāk iekļaujas mūsdienu džeza kategorijā, ietekmējoties, piemēram, no klasiskās mūzikas un tradicionālās vidus un Ziemeļeiropas tautas mūzikas."

Albuma skaņas režija - Reinis Bagāts, albuma vizuālā identitāte - Paula Bloma.

Noklausies albumu!

Kristians Kalva

Kristians Kalva ir viens no Latvijas spilgtākajiem jaunās paaudzes džeza trompetistiem. Studē Hāgas Karaliskajā Konservatorijā pie vieniem no Eiropas slavenākajiem trompetistiem Rik Mol un Martijn de Laat, studējis Maltas mūzikas koledžā, guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos. Regulāri sadarbojas ar nozīmīgākajiem Latvijas orķestriem – Latvijas Radio bigbendu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestri, kā arī uzstājies ārvalstu projektos - Belģijā, Šveicē, Somijā, Vācijā, ASV, Spānijā u.c.

Albums jau ir pieejams Spotify un citās mūzikas straumēšanas platformās. Albuma prezentācijas koncerti 7. janvārī kultūras telpā ''M/Darbnīca'', Rīgā un 9. janvārī kultūras namā "Wiktorija", Liepājā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu