Aptauja: Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju sevi pakļauj alkohola atkarības riskam (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vairāk nekā puse jeb 55% iedzīvotāju atzinuši, ka ikdienā mēdz pārsniegt pieļaujamās alkohola normas, savukārt 7% norāda jau uz regulāru un pārmērīgu alkohola lietošanu, liecina "Mana aptieka & Apotheka Veselības indeksa" aptaujas rezultāti.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, par trīs procentpunktiem ir samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā mēdz pārsniegt pieļaujamās alkohola normas. Vienlaikus par vienu procentpunktu pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri paši atzīst, ka regulāri tiek lietots pārmērīgs alkohola daudzums.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem, alkohola atkarības pieaugums vērojams vīriešu vidū - šogad to atzinuši 13% aptaujāto vīriešu (pērn 9%), kamēr sieviešu vidū uz pārmērīgu alkohola lietošanu ikdienā norādījuši vien 2% aptaujāto sieviešu.

Negatīva tendence - pārmērīga alkohola lietošanas pieaugums - iezīmējas arī jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem vidū, proti, ja pērn to norādīja 2% jauniešu, tad šogad to atzinuši jau 4% respondentu šajā vecuma grupā.

"Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss" ir ikgadējs Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokļa pašvērtējuma un profilakses tendenču mērījums. Indekss tapis sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS, ik gadu tiešās intervijās tiek aptaujāts reprezentatīvs iedzīvotāju skaits - 1018 cilvēki vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu