Pabriks nākamnedēļ ar vēstniekiem pārrunās drošības politikas aktualitātes (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) pirmdien, 10.janvārī piedalīsies Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksmē, lai apspriestu aktuālos Latvijas un starptautiskās drošības politikas jautājumus, informēja Aizsardzības ministrijā.

Tikšanās laikā Pabriks ar vēstniekiem pārrunās Latvijas skatījumu uz aktuālo drošības situāciju, tostarp, Krievijas izvirzītajām prasībām NATO un ASV, Krievijas militārajām aktivitātēm pie Ukrainas robežas un Baltkrievijas atbalstīto nelegālo migrāciju uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, izmantojot migrantus kā ieroci hibrīdkarā.

Apspriežamo jautājumu vidū būs arī Latvijas dalība starptautiskajās operācijās, dialogs ar sabiedrotajiem gan NATO un ES, gan veidojot divpusējo sadarbību ar ASV, Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas ietvarvalsti Kanādu un citām sabiedrotajām, kā arī partnervalstīm, ar kurām Latvija sadarbojas kopīgu aizsardzības politikas mērķu sasniegšanā.

Tāpat aizsardzības ministrs vēstniekus iepazīstinās ar aktualitātēm aizsardzības nozares sadarbībā ar Latvijas uzņēmējiem, sasniegto Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju attīstībā un visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā, kas ietver arī valsts aizsardzības mācības apguvi skolās.

Jau ziņots, ka no 10. līdz 13.janvārim Rīgā notiks Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītāju un Rīgā rezidējošo Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksme, lai pārrunātu ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus.

Sanāksme tiek rīkota, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu