Par bērnu atstāšanu pieturā "Jēkabpils autobusu parkam" izteikts aizrādījums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jēkabpils novada vadība uzdevusi pārskatīt SIA "Jēkabpils autobusu parks" attieksmi pret bērnu pārvadāšanu.

Pagājušā gada decembrī "Jēkabpils autobusu parka" autobusa šoferis, braucot maršrutā Jēkabpils-Sunākste un

nevarot uzbraukt kādā kalnā, brauca atpakaļ un pieturā "Sala" atstāja bērnus.

Skaidrojumā šofera rīcība pamatota ar ceļa apstākļiem, ka pieturā bija citi pieaugušie un, ka skolām jāveic darbības, lai skolēniem dotu zināšanas, kā rīkoties šādās situācijās.

"Lai gan šofera rīcībā nav konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, tika atzīts, ka šādos gadījumos, kad notikumā iesaistīti nepilngadīgi bērni, nav pieļaujams atstāt bērnus bez iespējas saņemt palīdzību un atbalstu no vecākiem vai skolas," norāda pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Lai turpmāk novērstu šādus gadījumus, ar "Jēkabpils autobusu parka" valdi pārrunāta situācija, izteikts aizrādījums un norādīts, ka šādas situācijas nav pieļaujamas attiecībā uz nepilngadīgiem bērniem.

Jēkabpils novada vadība uzdevusi uzņēmumam pilnveidot esošo praksi, skaidrojot sabiedrībai šādus notikumus un nepieciešamības gadījumā atvainoties iesaistītajām personām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Jēkabpils autobusu parks" pērn strādājis ar 4,6 miljonu eiro apgrozījumu un 321 398 eiro peļņu. Uzņēmums pilnībā pieder Jēkabpils novada pašvaldībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu