Žurnāls: Aktieris Andris Bērziņš bez Covid-19 sertifikāta Ziemassvētku laikā uzstājies pansionātā (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Andris Bērziņš
Aktieris Andris Bērziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Aktieris Andris Bērziņš, kurš zināms kā vakcīnu pretinieks, Ziemassvētku laikā bez Covid-19 sertifikāta pansionātā izklaidējis pensionārus, ziņo žurnāls "Kas Jauns". 

Salacgrīvā veco ļaužu mītnē "Sprīdīši" ar Covid-19 omikrona paveidu saslimuši visi 16 iemītnieki, šā gada 4. janvārī informēja "Sprīdīšu" vadītājas pienākumu izpildītāja Ilze Elste.

Elste atzina, ka Ziemassvētkos viens no klientiem bez atļaujas visu diennakti bija devies svinēt svētkus ārpus pansionāta. Viņam vienam no pirmajiem bija pozitīvs Covid-19 tests. Savukārt gada nogalē Covid-19 omikrona paveids tika atklāts arī vienai no aprūpētājām.

"Laimīgā kārtā visiem klientiem slimība norit viegli vai vispār bez simptomiem.

Aprūpētājiem, kuriem slimības gaita norit bez simptomiem, lai pasargātu no saslimšanas mājiniekus, ir nodrošināta dzīvošana uz vietas veco ļaužu namā," sacīja Elste.

Latvijas Radio vēstīja, ka tieši šī aprūpes centra iemītniekiem bija sarīkots īpašs Ziemassvētku pasākums Pociema Kultūras namā kopā ar divu citu namu iemītniekiem. Ļaudīm tovakar uzstājies aktieris Andris Bērziņš, kurš šobrīd pazīstams kā Covid-19 vakcīnu pretinieks. Desmit saslimušie ļaudis pozitīvos testus ieguva nedēļu pēc šī pasākuma. Pārējos divos aprūpes namos, kuru iemītnieki apmeklēja pasākumu, inficēšanās gadījumi pēcāk netika konstatēti.

"Sprīdīšu" vadītāja Ilze Elste saslimšanu ar pasākumu nesaista. "Nē, noteikti nē. Atnāca darbinieks ar simptomiem, un pēc tam viņiem uzrādīja pozitīvu testu. Un tas ir darbinieks, kurš nebija iesaistīts nekādos pasākumos. Vispirms pieciem parādījās [pozitīvs], bet nākošajā dienā, kad nodevām īstos testus, tad desmit klientiem," viņa skaidroja Latvijas Radio.

Šādi uz žurnāla "Kas Jauns" jautājumiem par notikušo svētku pasākumu atbildēja Pociema Kultūras nama vadītāja Aija Romancāne: "Pansionāta Pērle organizētajā pasākumā, kurš notika Pociema kultūras namā, tika ievēroti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi." 

Taču to, vai aktieris Bērziņš uzrādījis izslimošanas vai vakcinēšanās sertifikātu, kultūras nama vadītāja atteicās komentēt: "Attiecībā uz jūsu jautājumu es neesmu tiesīga sniegt informāciju par trešās personas medicīnas datiem un pārkāpt cilvēka privātuma tiesības." 

"Kas Jauns" centās sazināties arī ar Bērziņu, lai vaicātu, kā viņš realizējis piedalīšanos pasākumā, ņemot vērā viņa attieksmi pret Covid-19 vakcīnām. Atbildi sniedza aktiera dzīvesbiedre Inese Gūtmane, kura apgalvoja, ka Bērziņš pirms kāpšanas uz skatuves uzrādījis negatīvu Covid-19 testu un ne pirms, ne pēc koncerta nav juties slims. Arī domas mainījis neesot – veselība esot lieliska un vakcinēties negrasoties.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu