Repere VIŅA pagriež skatu Eirovīzijas virzienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Zelma
Zelma Foto: Signetta Bričeva

Mūziķe Zelma Jēgere jeb VIŅA izdod jaunu dziesmu ar nosaukumu “How”, ar kuru piedalās šā gada Latvijas Eirovīzijas atlases konkursā "Supernova".

"Dziesmu sāku rakstīt 2021. gada pavasarī, vēlā nakts stundā savā lauku mājā. Pāris mēnešus vēlāk dziesmas teksts bija pabeigts un galvā jau sāka rasties idejas par muzikālo skanējumu. Smeldzīgs ģitāras solo, minimālistiska elektronika," stāsta Zelma. "Ietērpt dziesmas vārdus atbilstošā mūzikā man palīdzēja tuvi draugi un mūziķi Arturs Liede un Andrjus Jaņuns. Dziesma ir piesātināta ar emocijām un spēs uzrunāt katru, kas kaut reizi iekļuvis dusmu, nodevības, skumju un piedošanas virpulī. Galvenais jautājums, kas slēpjas arī dziesmas nosaukumā, ir - kā ar šīm emocijām tikt galā un tikt pāri?"

"Tā kā pandēmijas laikā koncertu ir ievērojami mazāk, dalība konkursā "Supernova" šķiet lieliska iespēja darīt to, kā šajā laikā lielai daļai mūziķu tik ļoti pietrūkst - kāpt uz skatuves un veidot atgriezenisko saikni ar savu klausītāju. Lai gan dziesma noteikti nav lipīga popdziesma, domāju, ka tā spēs uzrunāt to daļu auditorijas, kas iecienījuši ko nedaudz alternatīvāku. Šo un citas dziesmas angļu valodā turpmāk publicēšu kā Zelma," tā mūziķe.

Dziesmas vokāls ierakstīts "Mute" studijā. Pie pēcapstrādes strādāja Andis Ansons.

Noklausies dziesmu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu