Aizsardzības mācību varēs pasniegt arī iekšlietu darbiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Dieziņš

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts aizsardzības mācības un Jaunsardzes likumā, kas dod tiesības Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestādēs dienošajiem kļūt par valsts aizsardzības mācības priekšmeta pasniedzējiem.

Noteikts, ka par jaunsargu instruktoru, kura amata pienākumos ietilpst valsts aizsardzības mācības priekšmeta īstenošana, var būt profesionālā dienesta karavīrs, zemessargs, rezerves karavīrs vai Latvijas pilsonis, kurš pilda dienestu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādē vai pašvaldības policijā.

Ņemot vērā, ka ne IeM sistēmas iestādēs dienošie, nedz personas, kuras pilda dienestu pašvaldības policijā, nevar iestāties Zemessardzē, ja netiktu veiktas šīs izmaiņas likumā, pēc 2022.gada 1.septembra šīs personas vairs nevarētu kļūt par jaunsargu instruktoriem.

Gadījumos, kad par jaunsargu instruktoru amatu savietošanas kārtībā kļūs Latvijas pilsonis, kurš pilda dienestu IeM sistēmas iestādē vai pašvaldības policijā, viņš ar jaunsardzes centru noslēgs darba līgumu un uz viņam būs saistoši aizsardzības ministra izdotie iekšējie normatīvie akti.

Darba līgumu ar Jaunsardzes centru slēdz arī zemessargi un rezerves karavīri, kā arī daļa profesionālā dienesta karavīru, kuri jaunsargu instruktoru pienākumus pilda, savienojot amata pienākumus ar dienesta izpildi.

Kā ziņots, iepriekš nolemts, ka no 2024.gada 1.septembra valsts aizsardzības mācības priekšmeta apguve vidējās izglītības programmās būs obligāta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu