Video ⟩ Dzērājšofera notriektās meitenes tēvs: ceram uz taisnīgu tiesu

CopyLinkedIn Draugiem X
Piemiņas vieta Andreja Saharova ielā
Piemiņas vieta Andreja Saharova ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušās nedēļas nogalē Pļavniekos notika traģēdija - kāda dzērājšofera vadīta automašīna uz gājēju pārejas uzbrauca virsū trīs cilvēkiem, kā rezultātā bojā gāja astoņus gadus veca meitene. Bojāgājušās meitenes tēvs uzskata, ka vainīgajiem jāsaņem atbilstošs sods, vēsta raidījums "Degpunktā".

Bojāgājušās meitenes tēvs pauž: "Es uzskatu, ka mūsu tiesu sistēmai ir jāparāda savs raksturs šajā situācijā. Lai mūsu likumdevēji padomā. Man ir grūti spriest, es neesmu likumdevējs, nepārzinu likumus tik perfekti, bet šķiet, ka šajā situācijā jāatbild ne tikai šoferim, bet arī visiem, kas atradās automašīnā.

Foto: Piemiņas vieta Andreja Saharova ielā

Ja mēs izskatām mūsu situāciju, jāatbild visiem, kas bija automašīnā, jo ir cietuši trīs cilvēki.

Man vēl ir sievasmāte slimnīcā. Tik lauztas kājas es esmu redzējis tikai filmās. Domāju, ka ārsti ir redzējuši dažādas bildes, bet es kā ierindas cilvēks, pilsonis, es vēl nebiju redzējis. Biju visādus ielūzumus, lauzumiņus redzējis cilvēkiem, draugiem, bet tik šausmīgi lauztu kāju vēl nebija redzējušas manas acis. Viņai vēl ir sadragātas gūžas."

Ģimene aicina līdzcilvēkus ziedot asinis, lai palīdzētu smagā stāvoklī esošajai vecmammai.  Valsts asinsdonoru centra mājaslapā atrodama gan kontaktinformācija, gan pieņemšanas laiki. 

Ziņu medijs TVNET jau vēstīja, ka 11. janvārī mūžībā devās meitene, kura smagi cieta avārijā Rīgā.

Svētdien, 9. janvārī, autovadītājs trīs promiļu reibumā uz gājēju pārejas uzbrauca trīs cilvēkiem.

Ap plkst. 15 policija saņēma izsaukumu uz Andreja Saharova ielu, kur automašīnas "Mercedes-Benz" vadītājs uz regulējamas gājēju pārejas bija uzbraucis trīs gājējiem, un pēc negadījuma šoferis notikuma vietu bija pametis.

Pateicoties aculiecinieku sniegtajai informācijai, policija noskaidroja negadījumā iesaistītā vadītāja atrašanās vietu, un drīz vien likumsargi netālu no ceļu satiksmes negadījuma vietas, Dzeņu ielā, viņu aizturēja.

Spēkrata vadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, un viņš atradies apmēram trīs promiļu stiprā alkohola reibumā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu