Koncertzālē "Palladium" uzstāsies ambientā postroka projekts "Low Roar"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Low Roar
Low Roar Foto: publicitātes

Ar delikātu folkmūzikas skanējumu, kas piepildīts ar nostalģiju un maigumu, 13. maijā koncertzālē "Palladium Rīga" pirmo reizi viesosies ambientā postroka elektroniskās mūzikas grupa "Low Roar".

"Low Roar" ir amerikāņa-islandieša Ryan Karazija projekts, kura mūzikai raksturīgs gaisīgas un ambientas skaņas. Karazija ir mākslinieks - ceļotājs, tomēr viņa ceļojums dzīvē un mūzikā nav tikai par viņu pašu. Tas iekļauj arī klausītājus, kuri mākslinieka mūzikā atrod ceļu, pa kuru vēlas iet, vai sajūtu, kuru jau sen bija meklējuši. Pēc sadarbības ar indīroka grupu Audrye Sessions Karazija pārcēlās uz Islandi, kur arī aizsāka savu jauno projektu. Pēc pārcelšanās mākslinieks pievērsās daudz introvertākai un intīmākai mūzikas skaņai, ko lielā mērā ietekmēja Islandes vietējās folkgrupas. Kopā ar “Tonequake Records” 2011. gada 1. novembrī "Low Roar" izdeva savu debijas albumu "Low Roar".

"Low Roar" muzikālā daiļrade ir bijusi salīdzināta ar tādām grupām kā Keaton Henson un Bon Iver. Delikāts, folka, ambientās mūzikas skanējums, kas piepildīts ar nostalģiju, maigumu un ilgām. "Low Roar" otrais 2014. gadā izdotais albums “0” bija grupas izrāviens. Pēc daudzām lieliskām mūzikas kritiķu atsauksmēm, "Low Roar" devās koncertturnejā pa visu pasauli. Albuma “0” estētika tika salīdzināta ar Radiohead un Sigur Rós, galvenokārt pateicoties tā izsmalcinātam, brīžiem gandrīz episkajam skanējumam.

Tomēr labākais vēl tikai sekoja. 2016. gadā, atrodoties Islandē, videospēļu pasaules leģenda Hideo Kojima atklāja "Low Roar" mūziku, iepērkoties veikalā. Pēc tam, kad Sony sazinājās ar mākslinieku, Hideo Kojima izvēlējās "Low Roar" mūziku savai spēlei “Death Stranding”. Grupas dziesmas tika iekļautas spēles reklāmas klipā, kas tika izdots 2016. gadā. Pēc pirmizrādes amerikāņu-islandiešu projektu atklāja simtiem tūkstošu klausītāju visā pasaulē. Darbs ar Kojimu bija nozīmīgs pagrieziena punkts "Low Roar" muzikālajā karjerā. Kojima raksturo "Low Roar" mūziku kā juteklisku un unikālu.

"Low Roar" jaunākais albums "maybe tomorrow…", kura ietvaros grupa viesosies pie mums, tika izdots pērnā gada vasarā. Albuma dziesmām raksturīgas maigas un nomierinošas skaņas ar īpašu, emocionālu sajūtu. Šis albums ir viens no izteiksmīgākajiem "Low Roar" daiļradē, jo tam pievienots pilnīgi jauns mākslinieka Karazijas skanējums, kas pilnībā iekļauj klausītājus tā stāstā.

Jaunums – “Droša biļete”. Pasākuma rīkotājs SIA” BDG concerts” garantē, ka koncerta atcelšanas vai pārcelšanas gadījumā pircējs par koncerta biļeti samaksāto naudu saņems 2 nedēļu laikā, pēc pieprasījuma (aizpildītas pieteikuma formas) iesniegšanas. “Droša biļete” nodrošina papildu garantiju, ka pandēmijas dēļ pārcelto vai atcelto koncertu biļešu nauda tiks atgriezta daudz īsākā laikā, nekā to nodrošina valstī pastāvošie regulējumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu