VIDEO ⟩ Kāpēc FFP2 respiratoriem ir lielāka aizsardzība pret mikrobiem? (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zigres/Shutterstock.com

Atsacoties uz iedzīvotājas jautājumu par FFP2 respiratoru efektivitāti, raidījums "Bez Tabu" noskaidroja, kādas sejas aizsargmaskas pircējiem iesaka izvēlēties pārdevēji.

Raidījuma skatītāja vaicā: "Omikrona varianta dēļ es vēlējos sagādāt mammai FFP2 maskas, jo vecāka gada gājuma cilvēks pats īsti nesaprot, ko pirkt. Nevar jau īsti izsekot līdzi tam visam, vai respiratori pasargās no vīrusiem vai ne. Es īsti nezinu, vai pirktajam varu uzticēties."

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) skaidro galvenos nosacījumus, lai tirgū pieejamie respiratori atbilstu noteiktajām prasībām.

PTAC pārstāve Santa Zarāne skaidro: "Uz respiratora iepakojuma virsū jābūt CE marķējumam, atbilstībai standartam, ražotājam un importētājam. Ja tādas informācijas nav, tad iespējams, ka respirators neatbilst Eiropas standartiem."

Respiratori rada pat līdz desmit reizēm labāku aizsardzību pret mikrobiem nekā medicīniskās un auduma maskas.

RSU Darba drošības un vides veselības institūta direktors Ivars Vanadziņš par FFP2 maskām sacīja: "Respiratoram sānu malas jau pēc dizaina labāk turas uz sejas. Medicīniskām maskām pēc mērījumiem ir redzams, ka 20 % gaisa plūst garām, kas ir pilnīgi normāli. Turpretī FFP2 maskām tas ir pieļaujams tikai astoņi procenti. Respiratoram galvenā atšķirība ir tā, ka filtrējošais slānis ir biezāks un ir vairākas iekšējās kārtas."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu