Ukraina ierosinājusi trīspusējas sarunas ar ASV un Krievijas prezidentiem (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: Sergei Supinsky / AFP

Bažījoties par iespējamo Krievijas uzbrukumu, Ukraina ierosinājusi trīspusējas sarunas ar ASV prezidentu Džo Baidenu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kancelejas vadītājs.

"Prezidents Zelenskis ierosināja prezidentam Baidenam (..) organizēt trīspusēju tikšanos, iespējams, videokonferencē starp prezidentu Baidenu, prezidentu Zelenski un prezidentu Putinu," domnīcā "Atlantic Council" Vašingtonā paziņoja Zelenska kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks.

"Mēs vēl gaidām reakciju uz to, es domāju, no Krievijas puses. Bet mūsu amerikāņu partneri uztvēra mūsu ierosinājumu ar zināmu interesi," atklāja Jermaks.

Zelenskis otrdien aicināja noorganizēt arī jaunu samitu ar Franciju, Vāciju un Krieviju, lai atrisinātu konfliktu Austrumukrainā.

Baidens un Putins ir divreiz pa telefonu apsprieduši spriedzi, kas izveidojusies ap Ukrainu, un ASV prezidents ir brīdinājis Maskavu, ka tai jārēķinās ar milzīgām ekonomiskajām sekām, ja tā izdomās uzbrukt Ukrainai.

Jermaks pauda atzinību Baidena administrācijai, ka tā regulāri informē Ukrainu par notiekošo sarunās ar Krieviju, bet paziņoja, ka Ukrainai ir pašai jāiesaistās šajā procesā.

Ja tiek apspriesta drošības sistēma Eiropā, ir nepieciešams iesaistīt Ukrainu, uzsvēra Jermaks.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu