Džonsonam jāiztur arvien lielāks spiediens pēc apsūdzībām uzdzīvē Dauningstrītā (21)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons. Foto: REUTERS/Hannah McKay/Pool

Izskanot jaunām apsūdzībām par neatļautu mājsēdes laika uzdzīvi Lielbritānijas premjerministra Dauningstrītas rezidencē, spiediens kļuvis lielāks pret premjerministru Borisu Džonsonu, kam šobrīd jāpieliek lielas pūles, lai noturētos amatā.

Džonsonam ir "jāvada vai jāpaiet malā," raidsabiedrībai BBC sacīja bijušais konservatīvo ministrs Tobiass Elvuds. "Mums ir nepieciešama vadība."

Pārstāvju palātas Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja izteikumi izskan laikā, kad medijos parādījušās jaunas liecības par "vīna piektdienu" sanākšanām Dauningstrītā, kaut arī valstī spēkā bija pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi.

Iknedēļas pasākumi ir tradīcija, kas pastāvējusi arī iepriekšējo administrāciju laikā, un, kā vēsta laikraksts "Daily Mirror", tā turpināta arī pēc tam, kad ieviesti Covid-19 krīzes noteiktumi, kas paredz ierobežojumus attiecībā uz tikšanos telpās dažādu mājsaimniecību pārstāvju starpā.

Džonsona darbinieki iegādājušies ledusskapi, lai alkohola pudeles glabātu vēsumā, un premjerministrs par šo socializēšanos zinājis, vēsta "Daily Mirror".

Ministri aicinājuši neapmierinātos toriju likumdevējus nogaidīt, līdz tiek publicēts ierēdnes Sjū Grejas izmeklēšanas ziņojumus saistībā ar apgalvojumiem par mājsēdes laika Dauningstrītas ballītēm.

Kā norādījis konservatīvo likumdevējs Endrū Bridžens, "nav jāredz, ko Sjū Greja saka, lai saprastu, ka man Boriss Džonsons ir zaudējis morālo autoritāti vadīt valsti".

Viņš apstiprināja, ka jau "pirms kāda laika" iesniedzis vēstuli, izsakot neuzticību Džonsona vadībai.

Tikai nedaudzi Konservatīvās partijas deputāti publiski apliecinājuši, ka iesnieguši vēstules parlamenta 1922.gada komitejai, bet laikraksts "Daily Telegraph" vēsta, ka atbilstoši avotu aplēsēm vēstules iesnieguši aptuveni 20, kas ir krietni mazāk par nepcieiešamajiem 54, lai iniciētu balsojumu par vadību.

Pārraidē "BBC Breakfast" vaicāts par Dauningstrītas "vīna piektdienām" mājsēdes laikā, Bridžens sacīja: "Tam nav nozīmes, godīgi sakot, premjerministrs tur bija vai nebija. Galu galā viņš ir atbildīgs par to, kas notiek valdībā, viņš ir atbildīgs par kultūru desmitajā numurā, un tas, ko mēs redzam, ir kultūru, kur vieni noteikumi ir viņiem, un mums pārējiem ir jāuzvedas tā, kā mums saka, un tas ir vienkārši nepieņemami. Man nešķiet, ka tas tiks izlabots ar atvainošanos."

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu